Σε ΜΚΟ το πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας του Δήμου Αρταίων

Η Μη Κυβερνητική Οργάνωση Διεθνές Κέντρο για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη (ICSD), για την οποία οι πληροφορίες που υπάρχουν στην ιστοσελίδα της είναι ελάχιστες, θα υλοποιήσει στο Δήμο Άρτας το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας. 

Ο ίδιος φορέας θα κάνει και την επιλογή των δικαιούχων του προγράμματος, όπως αναφέρεται και σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου.


Η εμπλοκή των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων στην υλοποίηση και του συγκεκριμένου προγράμματος είχε προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις και αντιπαραθέσεις. Πολλοί Δήμοι, μετά από αυτό επέλεξαν να συνεργαστούν με τη ΓΣΕΕ ή τη ΓΕΣΕΒΕ.

Στην Άρτα το πρόγραμμα θα υλοποιήσει μία Αστική, μη κερδοσκοπική εταιρία, η οποία έχει έδρα τα Γιάννινα και από την ιστοσελίδα της δεν προκύπτει να έχει εμπειρία στην υλοποίηση παρόμοιων προγραμμάτων.

Στην ανακοίνωση που δόθηκε από το Δήμο σημειώνεται:

Από τον Δήμο Αρταίων σχετικά με την πορεία υλοποίησης του προγράμματος «Κοινωφελούς Εργασίας» ανακοινώνεται ότι: Από την αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Εργασίας (Γενική Γραμματεία Διαχείρισης Κοινοτικών & άλλων πόρων- Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρωπίνου Δυναμικού») στις 23 Δεκεμβρίου στάλθηκαν οι προεγκρίσεις στους δικαιούχους φορείς σχετικά με το Πρόγραμμα «Κοινωφελής Εργασία». 

Σε ότι αφορά τον Δήμο μας στάλθηκε η προέγκριση, για 300 ωφελούμενους στον δικαιούχο φορέα, την αστική μη κερδοσκοπική εταιρία με την επωνυμία «Διεθνές κέντρο για την βιώσιμη ανάπτυξη». 

Το Ινστιτούτο υπέβαλλε στην αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου τα σχετικά έγγραφα για την τελική ένταξη του έργου.
Αναμένουμε λοιπόν την τελική ένταξη του έργου. Ο Δήμος μας θα σας ενημερώνει διαρκώς για την πορεία εξέλιξης του έργου. 

Να υπενθυμίσουμε ότι για τις προσλήψεις του προγράμματος υπεύθυνος θα είναι ο δικαιούχος φορέας («Διεθνές κέντρο για την βιώσιμη ανάπτυξη») και ότι αυτές θα πραγματοποιηθούν μέσω ΑΣΕΠ.

 http://www.epiruspost.gr/index.php

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ