ΠΡΕΒΕΖΑ: Κινδυεύουν τα φοινικόδεντρα


Ραγδαία χαρακτηρίζει την εξάπλωση του σκαθαριού των φοινικοειδών στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας ο Σύλλογος Γεωπόνων του Νομού. 


Το σκαθάρι εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην περιοχή της Πάργας τον Οκτώβριο του 2009 και αυτή την στιγμή έντονα συμπτώματα έχουν εμφανιστεί σε φοίνικες όλης της παραλιακής ζώνης αλλά και στην ενδοχώρα της περιοχής του Φαναρίου. 

Ο Σύλλογος Γεωπόνων του Νομού Πρέβεζας επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι στις περιοχές όπου δεν έχει ακόμη εντοπιστεί ο ρυγχοφόρος η καλύτερη πρόληψη είναι ο τακτικός και σχολαστικός έλεγχος των δέντρων, ενώ εκφράζει τις αμφιβολίες του για την αποτελεσματικότητα του τρόπου με τον οποίο γίνεται η καταστροφή των προσβεβλημένων φοινικόδεντρων. 

Καταλήγοντας οι γεωπόνοι εκφράζουν την άποψη ότι η στρατηγική της αντιμετώπισης του σκαθαριού και η προσπάθεια να επικεντρωθεί στην προστασία συγκεκριμένων περιοχών με φοίνικες ιδιαίτερου ενδιαφέροντος (όπως είναι το φοινικόδασος του Βάι).

Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας

Σχόλια

  1. εΔΩ ΣΤΗΝ ΕΡΕΤΡΙΑ ΔΕΝ ΕΜΕΙΝΕ ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΕΙΧΑ ΔΥΟ ΦΟΙΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΑΝΕ ΚΑΙ ΣΕΟΛΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΕΙΠΕ Η ΜΑΧΗ!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης