ΠΡΕΒΕΖΑ: Επέκταση διανομής συσσιτίου σε άπορες οικογένειες


Mέρα με την ημέρα αυξάνονται οι οικογένειες του νομού, που αντιμετωπίζουν σοβαρότατα οικονομικά προβλήματα , ενώ βασικός αποδέκτης γίνεται η πρωτοβάθμια τοπική αυτοδιοίκηση. O ένας μετά τον άλλο οι Δήμοι του Νομού, γίνονται αποδέκτες αιτημάτων πολιτών για κάθε είδους ενίσχυση. 


Τα αιτήματα αυτά δεν αφορούν πλέον μόνο οικονομική ενίσχυση, αλλά ακόμη και την παροχή τροφίμων τα οποία οι ίδιοι αδυνατούν να αγοράσουν.

Οι διευθύνσεις κοινωνικής ανάπτυξης και αλληλεγγύης των δήμων Πρέβεζας Πάργας και Ζηρού βρίσκονται επί ποδός και καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να καλύψουν τις πολλές και αυξημένες ανάγκες που έχουν δημιουργηθεί. 

Στο Δήμο Πρέβεζας σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Δημήτρη Κατσιπανέλη, θα υπάρξουν συγκεκριμένα μέτρα στήριξης των ευπαθών κοινωνικών ομάδων σε συνεργασία με την πρόνοια, το ΚΑΠΗ αλλά και εθελοντές, που συμμετέχουν ενεργά στην προσπάθεια. 

Ο αντιδήμαρχος τόνισε ότι θα προχωρήσουν οι διαδικασίες για τη δημιουργία κοινωνικού παντοπωλείου και τις επόμενες μέρες αναμένεται να βρεθεί ο χώρος που θα λειτουργήσει, ενώ θα επεκταθεί η διανομή συσσιτίου σε άπορες οικογένειες. 

Στο Δήμο Πάργας θα λειτουργήσει και φέτος το Ταμείο Δημοτικής Αλληλεγγύης το οποίο-σύμφωνα με τον Δήμαρχο Αθανάσιο Λιόλιο- προσέφερε σημαντικές υπηρεσίες την προηγούμενη χρονιά. 

Τέλος η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Ζηρού σε μια προσπάθεια να συνδράμει τους δημότες με την παροχή βασικών αγαθών, υλοποιεί πρόγραμμα « Δωρεάν διανομής τροφίμων σε άπορες οικογένειες» της περιοχής.

Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ