Ανάδειξη του Κάστρου Κορωνησίας


Πρόταση χρηματοδότησης για την ανάδειξη και προβολή του κάστρου της Κορωνησίας (Κούλια) με χρήση νέων τεχνολογιών, θα υποβάλει ο Δήμος Αρταίων στην πρόσκληση 85 του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα». 


Η απόφαση για την υποβολή της πρότασης ελήφθη ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο Αρταίων που συνεδρίασε τη Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012. Ειδικότερα, προτείνεται η «τακτοποίηση» της πλακόστρωσης του κεντρικού δρόμου που «ανηφορίζει» από την παραλία προς την «Κούλια» καθώς και η πεζοδρόμηση και πλακόστρωση των γύρω δρόμων, από τους οποίους δεν διέρχονται αυτοκίνητα. 

Σε ότι αφορά το κτίσμα του Κάστρου μέσω της ίδιας πρότασης προτείνεται να λειτουργήσει ως Δημοτικό Κέντρο Ιστορίας με έμφαση στην εκπαιδευτική περιήγηση μαθητών και επισκεπτών. 

Δηλαδή θα τοποθετηθούν πολυμέσα εκπαιδευτικής περιήγησης στο χώρο, διαδραστικοί ψηφιακοί χάρτες, διαθέσιμοι σε τερματικές οθόνες αφής, ψηφιακά εκπαιδευτικά παιχνίδια καθώς και δημιουργία ψηφιακού διαδραστικού οδηγού και ενσωμάτωσή του στην ιστοσελίδα του Δήμου.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ