Κέρκυρα: Αρνούνται να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας


Αποφασισμένοι είναι οι κάτοικοι της Κέρκυρας να μην πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας για το 2012, διαμαρτυρόμενοι για την άσχημη κατάσταση του οδικού δικτύου του νησιού.


Εδώ και πέντε χρόνια οι Κερκυραίοι πραγματοποιούν μια σειρά από κινητοποιήσεις έτσι ώστε να δώσουν στους ανώτατους άρχοντες να καταλάβουν πως πρέπει να ασχοληθούν με το πολύ σοβαρό θέμα της οδικής ασφάλειας.

Περισσότεροι από 1.000 κάτοικοι της Κέρκυρας δηλώνουν αρνητικοί στο να πληρώσουν το σήμα κυκλοφορίας των Ι.Χ. εφόσον δεν γίνουν τα απαραίτητα οδικά έργα.

Συμπαραστάτης σε αυτή την κίνηση των πολιτών είναι ο Περιφερειακός Σύμβουλος, κ. Γιώργος Καλούδης, ο οποίος μιλώντας στη zougla.gr  εξήγησε πως με αυτή τη δράση τους οι συμπολίτες του θέλουν να δείξουν πως αδυνατούν να πληρώσουν τα αυξημένα τέλη κυκλοφορίας που τους επέβαλε μια κυβέρνηση η οποία αδιαφορεί να φτιάξει το οδικό δίκτυο του νησιού.

«Χίλιοι Κερκυραίοι δε δέχτηκαν να καταβάλουν το χαράτσι για τα τέλη κυκλοφορίας αυτοκινήτων καθώς  οι δρόμοι μας είναι από άθλιοι έως επικίνδυνοι» τονίζει χαρακτηριστικά.

Οι «αγανακτισμένοι» Κερκυραίοι κατέθεσαν μόλις ένα ευρώ στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων ως αντίδραση για τη μη επιστροφή του ανταποδοτικού τέλους στους χρήστες του οδικού δικτύου της Κέρκυρας.

«Δεν επιτρέπεται σε έναν τουριστικό προορισμό όπως η Κέρκυρα να επικρατεί αυτή η άθλια κατάσταση. Για να καταβάλουμε στο κράτος χαράτσια πρέπει να μας προσφέρει έργο» επισημαίνει ο κ. Καλούδης.

Και συμπληρώνει «Η ανταπόκριση του κόσμου στις κινητοποιήσεις μας ήταν πολύ μεγάλη , αλλά υπάρχει ακόμα κόσμος που δε ξέρει τη κίνηση μας»


Zougla.gr
http://www.madata.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ