ΠΡΕΒΕΖΑ: Απόγνωση προκαλεί η κρίση σε οικογένειες


Αντιμέτωπες με την απόγνωση που προκαλεί η οικονομική κρίση έρχονται όλο και περισσότερες οικογένειες στην Πρέβεζα με αποτέλεσμα να ζητούν βοήθεια από τις αρμόδιες υπηρεσίες. 


Σύμφωνα με τα στοιχεία της Πρόνοιας το τελευταίο διάστημα έχει αυξηθεί κατακόρυφα ο αριθμός των ατόμων τα οποία ζητούν να λάβουν βιβλιάριο ανασφάλιστου, ενώ αντίστοιχα πολλά είναι τα αιτήματα για παροχή τροφίμων.

Όπως τονίζει ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαΐλης η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη και θα γίνει ακόμη πιο δύσκολη το επόμενο διάστημα, αφού υπάρχουν οικογένειες στις οποίες υπάρχουν είτε άνεργοι είτε απλήρωτοι γονείς με αποτέλεσμα να μη «μπαίνει» στο σπίτι την μέρα ούτε ένα ευρώ.

«Δεν μπορούμε να μείνουμε αμέτοχοι μπροστά σε αυτή την κατάσταση» αναφέρει ο Δήμαρχος Πρέβεζας, διαβεβαιώνοντας ότι πολύ σύντομα - και με την συνεργασία της Μητρόπολης, λοιπών φορέων αλλά και εθελοντών- θα εξειδικευτούν τα μέτρα που θα ληφθούν για την στήριξη των οικογενειών που έχουν ανάγκη. 

Ανάμεσα στις προτάσεις που υπάρχουν είναι η λειτουργία κοινωνικού παντοπωλείου, η διανομή φαγητού αλλά και ειδική μέριμνα για τους μαθητές.

Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης