ΡΟΔΑΥΓΗ ΑΡΤΑΣ: ...Λειτουργούσε "φρουτάκια"


Πλούσιο το Αστυνομικό Δελτίο της Γ.Α.Δ.Π. ΗΠΕΙΡΟΥ

Συνελήφθησαν, σε τρεις (3) περιπτώσεις, στα Ιωάννινα, στην Άρτα (Ροδαυγή) και στην Ηγουμενίτσα, τέσσερις (4) ημεδαποί άνδρες και μία (1) γυναίκα (αλλοδαπή υπήκοος Αλβανίας) για παράνομη διεξαγωγή τυχερών παιχνιδιών. 


Κατασχέθηκαν τρία (3) ηλεκτρονικά παιγνιομηχανήματα και πέντε (5) ηλεκτρονικοί υπολογιστές.


Στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων ελέγχων σε καταστήματα και άλλους χώρους για την καταπολέμηση του παράνομου «τζόγου», συνελήφθησαν, χθες (10-01-2012), σε τρεις περιπτώσεις στα Ιωάννινα, στην Ηγουμενίτσα και στη Ροδαυγή Άρτας, τέσσερις (4) ημεδαποί άνδρες και μία (1) γυναίκα, υπήκοος Αλβανίας και κατασχέθηκαν τρία ηλεκτρονικά παιγνιομηχανήματα και πέντε ηλεκτρονικοί υπολογιστές. 

Στην πρώτη περίπτωση, συνελήφθησαν χθες το απόγευμα, σε κατάστημα «καφετέρια» στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ιωαννίνων, μία 19χρονη αλλοδαπή, υπήκοος Αλβανίας και δύο ημεδαποί, ηλικίας 52 και 34 ετών, για παράνομα τυχερά παίγνια.

Ειδκότερα, αστυνομικοί ενήργησαν έλεγχο στο ανωτέρω κατάστημα, ιδιοκτησίας 63χρονου ημεδαπού, ο οποίος απουσίαζε κατά τον έλεγχο και αναζητείται. Ως προσωρινά υπεύθυνη λειτουργίας του καταστήματος συνελήφθη η 19χρονη υπήκοος Αλβανίας, η οποία είχε εγκαταστήσει και θέσει σε λειτουργία δύο (2) ηλεκτρονικούς υπολογιστές, με λογισμικό πρόγραμμα, στα οποία διενεργούνταν το απαγορευμένο παίγνιο «φρουτάκια». 

Παράλληλα, οι αστυνομικοί κατά την είσοδο τους στο κατάστημα εντόπισαν επ΄ αυτοφώρω δύο ημεδαπούς να συμμετέχουν στη διεξαγωγή του τυχερού ηλεκτρονικού παιγνίου στους υπολογιστές.
Κατά τον έλεγχο, εντός του καταστήματος, βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των χιλίων τετρακοσίων ογδόντα (1480) ευρώ. 
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Στην δεύτερη περίπτωση, χθες το βράδυ στη Ροδαυγή Άρτας, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, σε κατάστημα – καφενείο, διαπιστώθηκε, η λειτουργία τριών (3) ηλεκτρονικών παιγνιομηχανημάτων, η οθόνη των οποίων απεικόνιζε τα απαγορευμένα παίγνια «φρουτάκια» και «τρίλιζα».

Εντός των τριών παιγνιομηχανημάτων βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των τετρακοσίων σαράντα (440) ευρώ.
Συνελήφθη ο 63χρονος ημεδαπός, ιδιοκτήτης του μηχανήματος και θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας. 

Στην τρίτη περίπτωση, χθες το απόγευμα, στην Ηγουμενίτσα, συνελήφθη 52χρονος ημεδαπός, γιατί σε έλεγχο που έγινε σε κατάστημα «internet-café», ιδιοκτησίας του, διαπιστώθηκε να έχει θέσει σε λειτουργία (3) ηλεκτρονικούς υπολογιστές συνδεδεμένους με κερματοδέκτη, στην οθόνη των οποίων εμφαίνονταν διάφορα τεχνικά παίγνια, πρόσφορα για χρήση στους πελάτες του καταστήματος, χωρίς σχετική άδεια της αρμοδίας αρχής. 

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας ενώ προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.


Σύλληψη δύο (2) διακινητών για μεταφορά τεσσάρων (4) μη νομίμων μεταναστών


Συνελήφθησαν χθες (10-01-2012) το βράδυ στο Καλπάκι Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου, ένας 59χρονος ημεδαπός καθώς και ένας 34χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας , οι οποίοι κατηγορούνται για μεταφορά τεσσάρων (4) μη νόμιμων μεταναστών. 

Συγκεκριμένα, μετά από αστυνομικό έλεγχο που έγινε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 59χρονος, διαπιστώθηκε ότι μετέφερε από κοινού με τον 34χρονο προς το εσωτερικό της χώρας τέσσερις υπηκόους Αλβανίας, ηλικίας 28, 25, 24 και 27 ετών αντίστοιχα, στερούμενους νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα.
Το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο κατασχέθηκε.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.
Προανάκριση ενεργεί το Α΄ Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου.


Επιχείρησαν να ταξιδέψουν για Ιταλία, με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα.

Συνελήφθησαν, χθες (10-01-2012) το βράδυ, στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, δύο (2) αλλοδαποί, υπήκοοι Ιράν, ηλικίας 30 και 26 ετών αντίστοιχα, γιατί κατείχαν και έκαναν χρήση πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων με σκοπό την έξοδό τους από τη χώρα μας. 

Ειδικότερα, σε γενόμενο αστυνομικό έλεγχο στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 30χρονος με συνοδηγό τον 26χρονο, κατελήφθησαν οι ανωτέρω να κατέχουν πλαστά διαβατήρια Ιράν, πλαστά ιταλικά έγγραφα καθώς και δύο ακόμα πλαστές ισπανικές ταυτότητες . 

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δράστες είχαν προμηθευθεί τα πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα αντί του χρηματικού ποσού των τριών χιλιάδων ευρώ (3000) ευρώ.
Το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο καθώς και τα πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα κατασχέθηκαν από το Τμήμα Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης