Κοπή πίτας σε Νοσοκομείο και Γηροκομείο Άρτας


Με πρωτοχρονιάτικους σκοπούς από τη Φιλαρμονική του «Σκουφά» και με επίσημη δοξολογία στον Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου, παρουσία όλων των επίσημων αρχών του τόπου, έγινε η υποδοχή του νέου έτους 2012 στην Άρτα.  


Μετά τη δοξολογία ο Αντιπεριφερειάρχης Άρτας Βασίλης Ψαθάς παρέθεσε δεξίωση στο γραφείο του με την ευκαιρία της πρώτης του νέου έτους. Ακολούθως οι φορείς επισκέφθηκαν κατά τα ειωθότα, το Νοσοκομείο και το Γηροκομείο Άρτας όπου έγινε η καθιερωμένη κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας με τις ευλογίες του Σεβασμιότατου κ.κ. Ιγνατίου.
 

Από το ιδιαίτερα ζεστό περιβάλλον του Γηροκομείου οι φορείς έστειλαν τις θερμότερες ευχές τους για καλή χρονιά, δύναμη, ελπίδα και μια καλύτερη πορεία για τον τόπο και για τη χώρα το 2012. Ευχές με τις διοικήσεις, το προσωπικό, τους ασθενείς και στους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας αντίστοιχα, αντάλλαξαν κατά τις επισκέψεις τους: 

ο Μητροπολίτης Άρτας Ιγνάτιος, ο βουλευτής Άρτας της ΝΔ Κώστας Παπασιώζος, ο Αντιπεριφερειάρχης Άρτας Βασίλης Ψαθάς, ο Δήμαρχος Αρταίων Γιάννης Παπαλέξης, οι Αντιδήμαρχοι Αρταίων Βίκυ Βασιλάκη και Θεόδωρος Γκούβας, ο πρόεδρος του Δ.Σ. Άρτας Θωμάς Τσιρογιάννης, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Γιάννης Παπαγιάννης (εκ Θεοδωριάνων),Γιάννης Παπαγιάννης (εκ Κορωνησίας), Διονύσιος Διβάρης, Ιωάννης Κατέρης και Κων/νος Παπανδρέου, οι δημοτικοί σύμβουλοι Κώστας Τράμπας και Αναστασία Σίμου, ο διοικητής του Νοσοκομείου Άρτας Γιώργος Λάμπρος και ο διοικητής του ΚΕΝ Άρτας Δημήτρης Βαρέλης. 

Ο Σεβασμιότατος Άρτας κ.κ. Ιγνάτιος ευχήθηκε χρόνια πολλά στο Δ.Σ. και στους εργαζόμενους του Νοσοκομείου και ταχεία ανάρρωση στους ασθενείς. Τις ευχές του έστειλε και στους ανθρώπους του Γηροκομείου, στη διοίκηση, στο προσωπικό και στους ανθρώπους που φιλοξενούνται εκεί. Άνθρωποι ηλικιωμένοι «με μεγάλη ιστορία και δοκιμασία στη ζωή τους που αξίζουν την αγάπη μας και τη φροντίδα μας» όπως είπε. 

Ευχήθηκε ο Θεός να δώσει δύναμη σε όλους ώστε με ελπίδα, αισιοδοξία, θάρρος και αγωνιστικότητα να αντιμετωπίσουμε τα μεγάλα προβλήματα που υπάρχουν,  «για να κρατήσουμε και το Γηροκομείο μας όπως μέχρι και σήμερα και να το οδηγήσουμε ακόμα σε καλύτερη κατάσταση με τη βοήθεια όλων μας». Ο Σεβασμιότατος υπογράμμισε την αξία της αγάπης, της αλληλεγγύης και της προσφοράς, ιδιαίτερα στην δύσκολη εποχή που διανύουμε.

Ο διοικητής του Νοσοκομείου Γ. Λάμπρος αναφέρθηκε στην καθημερινή μάχη με τα προβλήματα που δίνει το Νοσοκομείο, τόσο η διοίκηση όσο και οι εργαζόμενοι, και τόνισε ότι σ’ αυτή την προσπάθεια χρειάζεται η βοήθεια όλων. 

Από την 1η Ιανουαρίου 2012 το ΚΑΑΚΥ/ΑΜΕΑ συνενώθηκε με το Νοσοκομείο Άρτας σε έναν Οργανισμό και μετατράπηκε σε Κέντρο Φυσικής και Ιατρικής Αποκατάστασης και θα υποστηρίζεται από το ιατρικό και λοιπό επιστημονικό προσωπικό του Νοσοκομείου.

Εκτός από τις καθιερωμένες ευχές του, ο βουλευτής Άρτας Κώστας Παπασιώζος υπογράμμισε την ανάγκη στήριξης του Γηροκομείου από τις τοπικές, περιφερειακές και πολιτικές αρχές λέγοντας: «Είμαστε στο Γηροκομείο, σε ένα χώρο ανθρώπινο, φιλικό όπου υπάρχει ζεστασιά προς τους ανθρώπους οι οποίοι χρειάζονται φροντίδα και η διοίκηση του Γηροκομείου και όλο το προσωπικό την προσφέρει κάθε χρόνο πιο πλουσιοπάροχα. 

Πρέπει όμως και εμείς να δείξουμε το κοινωνικό μας πρόσωπο, και οι δημοτικές αρχές και οι περιφερειακές και οι πολιτικές και να στηρίξουμε οικονομικά αυτές τις προσπάθειες γιατί από μια κουβέντα που έκανα με την υπεύθυνη του Γηροκομείου πληροφορήθηκα ότι υπάρχουν μεγάλα οικονομικά προβλήματα. 

Πρέπει άμεσα σε επίπεδο νομού να κάνουμε περικοπές από άλλες υποχρεώσεις και να στηρίξουμε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια γιατί στη δύσκολη οικονομική κατάσταση που βρισκόμαστε γενικότερα σήμερα, οφείλουμε να στηρίξουμε το συνάνθρωπό μας και πολύ περισσότερο όταν είναι άνθρωποι μεγάλης ηλικίας» είπε ο κ. Παπασιώζος. 

Ο βουλευτής εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πορεία της χώρας το 2012 παρά και αντίθετα από τις δυσοίωνες προβλέψεις ορισμένων παραγόντων της ευρωπαϊκής και της διεθνούς σκηνής, ενώ προέβλεψε επανεκκίνηση των μεγάλων έργων για την περιοχή μέσα στο 2012. Σε σχέση με τις οικονομικές και πολιτικές εξελίξεις προέβλεψε παραμονή της χώρας στο ευρώ και πιθανότερη ημερομηνία εκλογών, την Κυριακή των Βαΐων.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Άρτας κ. Βασίλης Ψαθάς ανέφερε: «Βρισκόμαστε στο χώρο του Γηροκομείου όπου ήρθαμε να επισκεφθούμε τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας και να τους ευχηθούμε. Μία ηλικία η οποία είναι ευάλωτη οικονομικά και κοινωνικά και ήρθαμε συμβολικά να τους δώσουμε τις ευχές μας για το νέο έτος. 

Ελπίζουμε εδώ που βρίσκονται, σ’ αυτόν τον καταπληκτικό χώρο, με την εργασία που κάνουν εθελοντικά με τη βοήθεια της Εκκλησίας να περάσουν το υπόλοιπο της ζωής τους και τις άγιες αυτές μέρες πάρα πολύ καλά, σαν να είναι να δίπλα στα σπίτια τους. 

Με την ευκαιρία της πρώτης του νέου έτους να ευχηθούμε καλή δύναμη, καλό κουράγιο σε όλους μας. Χρειαζόμαστε δύναμη, χρειάζεται συναίνεση, χρειάζεται μια καλή και μεγάλη προσπάθεια με κατανόηση απ’ όλους τους φορείς για να προχωρήσουμε μια ισόρροπη ανάπτυξη για την Ήπειρο. 

Η εποχή  μας είναι δύσκολη. Θα προσπαθήσουμε με τους λίγους πόρους, γιατί καθημερινά περιορίζονται, όπως περιορίζονται και οι πόροι εδώ στο Γηροκομείο που χρηματοδοτείται από το κεντρικό Υπουργείο Υγείας, να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να ανταποκριθούμε στις ανάγκες για μια ισόρροπη ανάπτυξη στην Ήπειρο και να βάλουμε και ένα λιθαράκι για την ανάπτυξη της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας».

Ο Δήμαρχος Αρταίων Γιάννης Παπαλέξης - στον οποίο έπεσε και το φλουρί της βασιλόπιτας στην εκδήλωση στο Γηροκομείο - έστειλε και εκείνος τις καλύτερες ευχές του και τόνισε ότι ο Δήμος θα είναι κοντά στους δοκιμαζόμενους πολίτες μέχρι να ξεπεραστεί η κρίση. «Την πρώτη μέρα του χρόνου πρέπει να σκεπτόμαστε και να έχουμε στο νου μας και στην καρδιά μας τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη, όπως είναι οι ηλικιωμένοι άνθρωποι που μένουν εδώ στο Γηροκομείο. 

Το Γηροκομείο Άρτας όπως ξέρετε παρέχει αυτές τις Υπηρεσίες οι οποίες είναι απαραίτητες και γι’ αυτό το λόγο πρέπει να το στηρίξουμε. Με αφορμή λοιπόν την πρώτη μέρα του χρόνου και εδώ απ’ το Γηροκομείο θέλω να ευχηθώ σε όλον τον κόσμο καλή χρονιά με υγεία και κυρίως με δύναμη και ελπίδα για το νέο το χρόνο. Ένα χρόνο που ελπίζουμε να είναι καλύτερος από τον περσινό και να βγούμε πιο δυνατοί μετά απ’ αυτή την κρίση την οποία περνάμε και απ’ την οποία πρέπει να σταθούμε όρθιοι έτσι ώστε να δημιουργήσουμε τη νέα Ελλάδα».

Για τις προοπτικές που διαγράφονται για το Δήμο Αρταίων τη νέα χρονιά που ξεκίνησε ο κ. Παπαλέξης είπε: «Ο Δήμος το 2012 οφείλει και πρέπει να σταθεί κοντά στο δοκιμαζόμενο λαό. Θα σταθεί κοντά στον κόσμο που έχει ανάγκη και με τα λίγα χρήματα που έχει θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις έτσι ώστε μετά την κρίση να τρέξει με γρήγορους ρυθμούς. Υλοποιούμε τα μεγάλα έργα δηλαδή αυτά τα αιτήματα που είχε ο Αρτινός λαός όπως είναι το ΞΕΝΙΑ, όπως είναι το στρατόπεδο Παπακώστα το οποίο διεκδικούμε, όπως είναι το Τουριστικό Περίπτερο και όχι μόνο. 

Επαναλαμβάνω ότι θα είμαστε κοντά στην καθημερινότητα, κοντά στον δοκιμαζόμενο λαό, κοντά στους ανθρώπους που έχουν ανάγκη αυτή τη στιγμή. Η Τ.Α. είναι ο μόνος θεσμός αυτή τη στιγμή ο οποίος μπορεί σ’ αυτή την κρίσιμη στιγμή να βοηθήσει τον κόσμο. Καλή χρονιά σε όλους».


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης