...Το ΠΑΣΟΚ έφτασε ήδη στο 7% !!!


Μια νέα δημοσκόπηση της ΕΤ3 δείχνει το ΠΑΣΟΚ να καταποντίζεται στη πέμπτη θέση, και να συγκεντρώνει μόλις 7%, ενώ το προσπερνούν ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ και Δημοκρατική Αριστερά.


Συγκεκριμένα, σύμφωνα με έρευνα που έγινε στις 26-28 Ιανουαρίου σε δείγμα 1001 ατόμων σε όλη την Ελλάδα, από την εταιρεία 

ToThePoint για λογαριασμό της ΕΤ-3, η Νέα Δημοκρατία βγαίνει πρώτη με 18,6% χωρίς αυτοδυναμία προφανώς. Δεύτερο κόμμα το ΚΚΕ με 8,7%, τρίτος ο ΣΥΡΙΖΑ με 8,2% και τέταρτη η Δημοκρατική Αριστερά με 7,5%.

Το ΠΑΣΟΚ πέφτει ακόμα πιο χαμηλά με 7% ενώ ο ΛΑΟΣ έχει καθοδική πορεία συγκεντρώνοντας 4,3%. Στη Βουλή μπαίνουν και οι Οικολόγοι-Πράσινοι. Το ποσοστό των αναποφάσιστων ανέρχεται στο 24,2% ενώ άλλο κόμμα δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν το 9%.

Εκλογές τώρα ή μέχρι το καλοκαίρι

Στην ερώτηση για το πότε πρέπει να γίνουν οι εκλογές, το 30,1% απάντησε «το συντομότερο δυνατόν», ενώ το 15,4% επέλεξε την απάντηση «μέχρι το Πάσχα». Το 5,3% απάντησε «Όχι μετά το καλοκαίρι».
Αντίθετα, το 16,8% απάντησε ότι οι εκλογές πρέπει να γίνουν στο τέλος της τετραετίας, ενώ ένα 8,6% είπε ότι οι εκλογές πρέπει να γίνουν στα τέλη του 2012.



Ραγδαία πτώση Παπαδήμου

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση της ΕΤ3, η εικόνα της κυβέρνησης Παπαδήμου στους πολίτες φαίνεται να γίνεται όλο και πιο αρνητική. Το 55.4% αξιολογεί αρνητικά το έργο της κυβέρνησης, ενώ μόνο το 16.7% φαίνεται να το κρίνει θετικά.

Να σημειωθεί ότι το Δεκέμβριο, σε έρευνα της ίδιας εταιρείας, οι αρνητικές γνώμες για την κυβέρνηση έφταναν στο 32.4%, δηλαδή το ποσοστό όσων αξιολογούν αρνητικά την κυβέρνηση Παπαδήμου αυξήθηκε κατά 23 μονάδες.



Επικρατέστερος ο Βενιζέλος

Στα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ, στην ερώτηση για το ποιος υποψήφιος είναι καταλληλότερος για να ηγηθεί του κινήματος στις επερχόμενες εκλογές, οι ψηφοφόροι τάσσονται υπέρ του Ευάγγελου Βενιζέλου σε ποσοστό 8,5% και ακολουθεί ο Ανδρέας Λοβέρδος με ποσοστό 6%. 

Ωστόσο, το 13,2% των ψηφοφόρων λένε ότι δεν τους ενδιαφέρει ενώ το 51,4% δηλώνει ότι κανείς από τους φερόμενους ως υποψήφιους δεν είναι κατάλληλος.



Να σημειωθεί ότι η πλειοψηφία των ερωτώμενων θεωρεί ότι το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται στα πρόθυρα της διάσπασης. Ειδικότερα, το 57% δήλωσε ότι το ΠΑΣΟΚ είναι στα πρόθυρα της διάσπασης, ενώ το 22,5% απάντησε ότι η κρίση του θα είναι μακροχρόνια και θα συρρικνώνεται.



http://www.iefimerida.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ