ΑΡΤΑ: Θα διοχέτευαν 3.000 δόσεις ναρκωτικών !!


Κ.ΒΑΡΕΛΗΣ Αστυνομικός Δ/ντής: Το τραγικό της υπόθεσης είναι ότι έχουμε να κάνουμε με νεαρά άτομα, των 23 και 25 ετών

Περίπου 3.000 δόσεις ηρωίνης ετοιμάζονταν να διοχετεύσουν στα στέκια των τοξικομανών της Άρτας τα κυκλώματα των ναρκωτικών το τελευταίο δεκαπενθήμερο όμως η Αστυνομία ανέτρεψε τα σχέδιά τους. 


Σε διάστημα δύο εβδομάδων περίπου, το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας και συγκεκριμένα η Ομάδα Δίωξης Ναρκωτικών κατάφερε δυο φορές να παρέμβει με επιτυχία στο πεδίο της δίωξης ναρκωτικών, ανέφερε ο Αστυνομικός Διευθυντής Άρτας Κώστας Βαρέλης σε σημερινές δηλώσεις του με αφορμή το τελευταίο περιστατικό συλλήψεων που σημειώθηκε την περασμένη Παρασκευή. 

Υπενθυμίζεται ότι την παραμονή της Πρωτοχρονιάς η Αστυνομία είχε συλλάβει έναν 42χρονο Αρτινό ο οποίος μετέφερε από την Αθήνα 100 γραμμάρια ηρωίνης, που υπολογίζονται σε χίλιες δόσεις περίπου. 

Η ποσότητα των ναρκωτικών προοριζόταν να διοχετευτεί στα στέκια της Άρτας. Την Παρασκευή 13-01-2012 στις 4 ξημερώματα σύμφωνα με το αστυνομικό δελτίο, στο Μενίδι Αιτωλοακαρνανίας, συνελήφθησαν (2) ημεδαποί ηλικίας 25 και 23 ετών αντίστοιχα γιατί σε γενόμενο αστυνομικό έλεγχο στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του (α) δράστη βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα ηρωίνης (200) γραμμάριων. 

Σε έρευνες που ακολούθησαν στις οικίες των δραστών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (1) ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας και (2) κινητά τηλέφωνα. Επίσης, κατασχέθηκε το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο. Από την έρευνα προέκυψε ότι οι ανωτέρω δράστες ενεργούσαν κατ΄ εντολή έτερου 25χρονου ημεδαπού ο οποίος αναζητείται. 

Οι συλληφθέντες είναι και οι δύο Αρτινοί, όπως και ο τρίτος ο οποίος αναζητείται και που ο κ. Βαρέλης εκτιμά ότι στο επόμενο τριήμερο το θέμα «θα έχει τελειώσει». Τα ναρκωτικά ήταν τοποθετημένα σε ειδική κρύπτη του αυτοκινήτου και συγκεκριμένα στο ηχείο. Να σημειωθεί ότι τα 200 γραμμάρια αντιστοιχούν σε περίπου 2.000 δόσεις ηρωίνης. 

Η συνολική εμπορική αξία των ναρκωτικών υπολογίζεται σε περίπου 60.000 ευρώ. Από τις έρευνες της Αστυνομίας διαπιστώθηκε ότι η παραπάνω ποσότητα αγοράστηκε σε περιοχή των Αθηνών, από αλλοδαπό άτομο (Αλβανό) αντί του ποσού των 6.000 ευρώ. 

«Η ποσότητα αυτή πάλι, δυστυχώς, θα διακινούνταν στην πόλη μας, στα στέκια της πόλης μας και σε χωριά της ευρύτερης περιοχής του πρώην Δήμου Φιλοθέης όπως και σε χωριά του Δήμου Νικολάου Σκουφά» ανέφερε ο Αστυνομικός Διευθυντής Άρτας. 

Το τραγικό της υπόθεσης είναι ότι έχουμε να κάνουμε με νεαρά άτομα, των 23 και 25 ετών είπε ο κ. Βαρέλης. Η καταπολέμηση του εγκλήματος και ιδιαίτερα των ναρκωτικών δεν είναι μια εύκολη υπόθεση αλλά έχει επικινδυνότητα, απαιτεί κόπο, σχεδιασμό και κοινή προσπάθεια τόνισε. 

Ειδικότερα ο κ. Βαρέλης ανέφερε:  «Βλέπουμε ότι το έγκλημα αναπροσαρμόζεται, αναδιπλώνεται. Τα διάφορα κυκλώματα διακίνησης ναρκωτικών ψάχνουν να βρουν να στρατολογήσουν νέα πρόσωπα, πολλές φορές και υπεράνω πάσης υποψίας, για να συνεχίσουν το έργο τους. 

Και δυστυχώς αυτές οι ηλικίες είναι και οι πιο ευάλωτες. Εντυπωσιάζονται απ’ τον εύκολο πλουτισμό, απ’ την καλή ζωή, απ’ τη νυχτερινή ζωή, απ’ τα γρήγορα αυτοκίνητα. 

Εγώ σαν Αστυνομικός Διευθυντής του νομού έχω πατήσει το κουμπί του συναγερμού για το ζήτημα των ναρκωτικών. Εμείς όμως παρεμβαίνουμε κατασταλτικά. Εγώ πατάω το κουμπί του συναγερμού για όλους τους φορείς και για τον κάθε πολίτη. Υπάρχουν και εμπλεκόμενες υπηρεσίες. 

Υπάρχει ο ΟΚΑΝΑ, υπάρχουν κοινωνικοί φορείς, κοινωνικοί λειτουργοί κλπ. οι οποίοι εμπλέκονται. Υπάρχει, γιατί όχι, η Τοπική Αυτοδιοίκηση, να δούμε τι μπορεί να κάνει και αυτή ώστε να αποκλείσουμε τις πιθανότητες για την περιοχή μας, να προστατεύσουμε τον τόπο μας, να σώσουμε τα παιδιά μας. 

Απευθύνομαι στον κάθε γονέα ξεχωριστά. Εμείς θέλουμε να νιώθουμε τον πολίτη δίπλα μας για τα ζητήματα αυτά». 

Ο κ. Βαρέλης συνεχάρη τους συνεργάτες του στην Ασφάλεια και ιδίως στη Δίωξη Ναρκωτικών για την προσπάθεια που κάνουν, τονίζοντας πως «είναι σημαντικό που δείχνουν σε τέτοια εποχή αυτή τη συναίσθηση του καθήκοντος και του ρόλου τους στην κοινωνία». 

«Τους συγχαίρω και υποκλίνομαι στην προσπάθειά τους» ανέφερε ο κ. Βαρέλης ενώ ευχαρίστησε το σύνολο του προσωπικού της Διεύθυνσης. «Υπάρχει μία θετική εικόνα στην κοινωνία της Άρτας για την Αστυνομία της, για εμάς, και το λέω αυτό με πλήρη ταπεινότητα όμως εγώ αυτά τα μηνύματα λαμβάνω απ’ την κοινωνία» ανέφερε.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης