Αγρίνιο: 20 εντολές τη μέρα για διακοπή ρεύματος


Δεν είναι μόνο η Δ.Ε.Η. αλλά και ιδιωτικές εταιρείες παροχής ηλεκτρικής ενέργειας που εκδίδουν εντολές διακοπής ρεύματος σε όσους δεν πλήρωσαν την ειδική εισφορά, σύμφωνα με ρεπορτάζ του agrinionews.gr


Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι κατά προσέγγιση από τη Δ.Ε.Η. κάθε μέρα προβλέπεται να εκδίδονται 20 εντολές για διακοπή ρεύματος στην Επιχείρηση με έμφαση αρχικά στους πιο μεγάλους λογαριασμούς, αλλά χωρίς αυτό να είναι επίσημη εντολή. Επίσης ότι έχουν ήδη γίνει δύο διακοπές σε επιχειρήσεις της περιοχής-εκτός κέντρου και σε εταιρείες που δεν λειτουργούσαν. 


Πάντως ο αριθμός είναι μόνο κατ’ εκτίμηση και είναι αρκετά μικρός, αφού για παράδειγμα στο Ηράκλειο, για σήμερα μόνο, έχουν προγραμματιστεί-όπως μεταδίδουν κεντρικά Μ.Μ.Ε. - περίπου 400 τέτοιες εντολές.

Εκεί που το τοπίο είναι θολό είναι πρώτον στο πόσες ηλεκτροδοτήσεις διακόπτονται αποκλειστικά επειδή δεν πληρώθηκε το χαράτσι ή κόβονται και γιατί οι ιδιοκτήτες θα αποφάσιζαν ούτως ή άλλως σε ένα ακίνητο ότι το ρεύμα δεν το χρειάζονται.


Επίσης το αδιαχώρητο γίνεται με όσους εξαιρούνται από τον νόμο, οπότε και απαιτείται βεβαίωση από τη Δ.Ο.Υ. π.χ. στο Αγρίνιο πράγμα όμως που δεν διακόπτει υποχρεωτικά τη διαδικασία διακοπής.


Υπενθυμίζεται ότι η ΓΕΝΟΠ έχει ανακοινώσει ότι δεν συμμετέχει στο κόψιμο των παροχών.

Το σύστημα πληροφορικής της Δ.Ε.Η. έχει εκδώσει ήδη 50.000 εντολές διακοπής, από τις οποίες οι 20.000 έχουν προωθηθεί προς τον διαχειριστή του Δικτύου για να γίνουν οι διακοπές.

Από την πλευρά της, η ΓΕΝΟΠ με ανακοίνωσή της καλεί τους τεχνικούς της Δ.Ε.Η. που θα λάβουν τις σχετικές εντολές να τις αγνοήσουν και να εμποδίσουν και τους εργολάβους που συνεργάζονται με τη Δ.Ε.Η. να προχωρήσουν σε διακοπές…


Επιμέλεια: Κατερίνα Σεφερλή 

http://www.zougla.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ