Μέχρι 20 Ιανουαρίου η υποβολή αιτήσεων για το χαράτσι

Mέχρι τις 20 Ιανουαρίου θα πρέπει να προσέλθουν στους Δήμους, όσοι πολίτες έχουν εντοπίσει λάθη στα στοιχεία υπολογισμού του τέλους ακινήτων στους λογαριασμούς της ΔΕΗ για τη διόρθωση των λαθών στην επιφάνεια, την παλαιότητα ή την τιμή ζώνης του ηλεκτροδοτούμενου ακινήτου. 


Σε κάθε περίπτωση, οι φορολογούμενοι πρέπει να πληρώσουν το τέλος που υπολογίστηκε για φέτος και μετά τη διόρθωση των στοιχείων, η διαφορά θα αφαιρεθεί από το τέλος ακινήτων του 2012, όπως σημειώνει σχετική εγκύκλιος του υπουργείου Οικονομικών. 

Στην ίδια εγκύκλιο αναφέρεται ότι όσοι φορολογούμενοι επικαλούνται οικονομική αδυναμία πληρωμής του ειδικού τέλους ακινήτων, θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση ηλεκτρονικά , στη διεύθυνση της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων. 

Όσοι δεν έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν μόνοι την ηλεκτρονική αίτηση, θα μπορούν να την υποβάλουν χειρόγραφα στην αρμόδια Εφορία, η οποία αίτηση θα προωθείται ηλεκτρονικά στην συνέχεια στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων. 

Με τη σειρά της, η ΓΓΠΣ, αφού επεξεργαστεί τις αιτήσεις και τα στοιχεία των φορολογουμένων, θα αποστέλλει σχετικό αρχείο στην αρμόδια ΔΟΥ για την οριστική εξέταση των αιτήσεων.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης