Αρχίζουν στις 16 Ιανουαρίου οι εκπτώσεις


Η περίοδος των χειμερινών εκπτώσεων ξεκινάει τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου και θα διαρκέσει ως το τέλος Φεβρουαρίου ενώ τα ποσοστά έκπτωσης αναμένεται να κυμανθούν πάνω από 70%. 


Στην Άρτα πολλοί καταστηματάρχες προχώρησαν ήδη σε 10ήμερα προσφορών αμέσως μετά τις γιορτές στην προσπάθειά τους να ξεπουλήσουν. Για πολλούς εμπόρους οι εκπτώσεις αποτελούν την τελευταία ευκαιρία για να σώσουν την επιχείρησή τους εξαιτίας της οικονομικής κρίσης που επικρατεί στην αγορά. 

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στην ακρίβεια των εκπτωτικών αναγγελιών προς τον πελάτη επισημαίνει ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Άρτας Δημήτρης Χουλιάρας, υπενθυμίζοντας προς τα μέλη την υποχρέωση της διπλής αναγραφής των τιμών στα προϊόντα, δηλαδή πριν και μετά την έκπτωση. 

Σύμφωνα με τον Εμπορικό Σύλλογο Άρτας, στο δεκαπενθήμερο των εορτών ο τζίρος παρουσίασε πτώση κατά 40% στα καταστήματα ένδυσης και υπόδησης. Στα ηλεκτρικά είδη ο τζίρος ήταν -30%, στα Σούπερ Μάρκετ -20% και στα Κρεοπωλεία -10% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. 

Η ισοπέδωση των μισθών και η «εξαφάνιση» του δώρου δίνουν το τελειωτικό χτύπημα στην αγορά και στα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι περισσότερες εμπορικές επιχειρήσεις. Σαν να μην έφτανε αυτό, πολλοί έμποροι που έχουν υποχρεώσεις σε τράπεζες από δάνεια κλπ. δέχονται μεγάλες πιέσεις με εξώδικα ή ακόμα και απειλητικά τηλεφωνήματα. 

Ο κ. Χουλιάρας καλεί τους συναδέλφους του που έρχονται αντιμέτωποι με τέτοιες καταστάσεις, να μην πανικοβάλλονται και να απευθύνονται στον Εμπορικό Σύλλογο ή σε κάποιο δικηγόρο. 

Στον Εμπορικό Σύλλογο θα πρέπει επίσης να απευθύνονται για θέματα ενοικίου αλλά και για οποιοδήποτε πρόβλημα αντιμετωπίζουν.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης