Reuters: "Παπανδρέου, ο γόνος Σοσιαλιστών που έπεσε από το χρέος"


Αναδρομή στον πολιτικό βίο του απερχόμενου πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου κάνει το πρακτορείο Reuters σε δημοσίευμα με τίτλο «Παπανδρέου, ο γόνος Σοσιαλιστών που έπεσε από το χρέος».


«Εξελέγη ως ο Σοσιαλιστής που θα προσέφερε απλόχερα δουλειές και προνόμια στους φτωχούς και την εργατική τάξη αλλά “έπεσε” μετά από 2 χρόνια εξαιτίας μιας οικονομικής κρίσης που τον ανάγκασε να κάνει τα αντίθετα» αναφέρει το διεθνές πρακτορείο, κάνοντας λόγο για «ευγενικό και γλυκομίλητο Γιώργο Παπανδρέου που ακολούθησε τα χνάρια του παππού και του πατέρα του».

Κάνοντας μία σύντομη αναδρομή στα 2 χρόνια της παραμονής του Παπανδρέου στην εξουσία, το Reuters αναφέρει ότι αναγκάστηκε να προβεί σε δραστικές περικοπές σε ένα γενναιόδωρο σύστημα προς την εργατική τάξη, το οποίο «υπήρξε κληρονομιά του χαρισματικού του πατέρα».

«Κατά τη διάρκεια της καριέρας του, ο Γιώργος Παπανδρέου έπρεπε να “παλέψει” με το ΠΑΣΟΚ που ακόμη νοσταλγούσε τον πατέρα του, Ανδρέα» τονίζει το Reuters, ενός πολιτικού άνδρα που «εκνεύρισε τους δυτικούς συμμάχους με το πολιτικό του θράσος και προκάλεσε στο εσωτερικό της χώρας με την ερωτική του ζωή».

Αφού αναφέρει ότι χρειάστηκε 3 εκλογικές αναμετρήσεις με τον τέως πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή και μία εσωκομματική αναμέτρηση με τον νυν υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο, ο Παπανδρέου τελικά «κέρδισε την εσωτερική μάχη, αποδεικνύοντας σε φίλους και εχθρούς ότι είναι κάτι περισσότερο από κληρονόμος μιας δυναστείας. 

Επέλεξε νέους και ταλαντούχους ανθρώπους σε κορυφαίες θέσεις του κόμματος και “καθάρισε” την παλαιά φρουρά».

Star.gr http://www.madata.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης