The Prism GR2011: 'Ενα επαναστατικό ντοκιμαντέρ


To The Prism GR2011 είναι μία συλλογική καταγραφή της Ελλάδας του χειμώνα 2010-2011, μέσα από το φακό 14 φωτορεπόρτερ που έγιναν, για πρώτη φορά, multimedia αφηγητές, με την υποστήριξη των δημιουργών. To The Prism GR2011 γυρίστηκε σε χρονικό διάστημα 16 εβδομάδων.


Τον Ιανουάριο του 2010 η Ελλάδα "χτυπήθηκε" από μία, χωρίς προηγούμενο, οικονομική κρίση. Η έλευση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, σηματοδότησε την απαρχή μιας εποχής με σειρά αποκαλύψεων, η οποία ώθησε, όσους συνδέονται με την Ελλάδα, σε μια διαδικασία προβληματισμού και αναθεώρησης.

Οι Έλληνες βρέθηκαν αντιμέτωποι με πολλά ερωτηματικά, όχι μόνο σχετικά με το μέλλον, αλλά και με το παρόν του ελληνικού έθνους, και το ρόλο του στη διεθνή κοινότητα. 

Σε αυτήν την ιστορική καμπή, ποιοι είναι οι "ήρωες" που αναδύονται μέσα από τα συντρίμμια και τη σκόνη;

Το The Prism GR2011 ενώνει διαφορετικές οπτικές και εξερευνά τις πολύπλευρες διαστάσεις ενός βασανισμένου τόπου. 

Συνδυάζοντας τα multimedia - ένα μοναδικό εργαλείο αφήγησης- και τις κάμερες D-SLR, το The Prism είναι ένα συλλογικό ντοκιμαντέρ από ανερχόμενους φωτορεπόρτερ, οι οποίοι συμβάλλουν στη δημιουργία του με την εμπειρία τους αλλά και την προσωπική τους ματιά. 

Για το The Prism συνεργάζονται, ακόμη, διακεκριμένοι δημοσιογράφοι, σημαντικοί μουσικοί και πολλοί άλλοι δημιουργικοί συντελεστές.


Περισσότερες πληροφορίες για το Project μπορείτε να βρείτε εδώ: http://www.doclab.org/2011/the-prism/?visit



The PrismGR2011 - Project Trailer from niko on Vimeo.

 http://momentum-gr.blogspot.com/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης