ΚΑΛΟΒΑΤΟΣ: Δράσεις από το Κέντρο Πρόληψης Άρτας


Δράσεις για τα παιδιά και τους γονείς του Νηπιαγωγείου Καλοβάτου προγραμμάτισε και υλοποιεί το Κέντρο Πρόληψης Ν. Άρτας, μετά από αίτημα της σχολικής συμβούλου κυρίας Μ. Μπέση, σε συνεργασία με το Δήμο Αρταίων. 


Οι δράσεις θα ξεκινήσουν από την Τετάρτη 23/11/2011 και θα γίνουν παράλληλα, τόσο για τα παιδιά όσο και για τους γονείς. 

Για τα παιδιά προγραμματίστηκαν 6 δίωρες συναντήσεις που θα πραγματοποιηθούν στο χώρο διδασκαλίας τους με θέμα: «Χρωματίζω τη ζωή». Στον ίδιο χώρο θα πραγματοποιηθούν 2 δίωρες συναντήσεις με τους γονείς των παιδιών με θέμα: «Πώς μπορούμε να βοηθήσουμε τα παιδιά να διαχειριστούν την απώλεια».

Ο Αντιδήμαρχος Αρταίων κ. Φώτης Γεωργίου ευχαριστεί το Κέντρο Πρόληψης για την συνεργασία, τονίζοντας τα εξής: «Η ευαισθησία του Κέντρου Πρόληψης να παρέμβει, με δύο παράλληλες δράσεις, για τα παιδιά και τους γονείς τους νηπιαγωγείου Καλοβάτου, είναι σημαντική, μετά την απώλεια που βίωσαν εξαιτίας της καταστροφής του σχολείου από την πρόσφατη πυρκαγιά. 

Όπως όλοι ξέρουμε, το σχολείο είναι για τα παιδιά το δεύτερο σπίτι τους. Ειδικά για τα παιδιά της προσχολικής ηλικίας, οι εικόνες μιας καταστροφής, σημαδεύουν πάντα την ευαίσθητη ψυχή τους. 

Ο υποστηρικτικός και καθοδηγητικός ρόλος του Κέντρου Πρόληψης στη διαχείριση δύσκολων καταστάσεων και συναισθημάτων, στην έκφραση και στην επικοινωνία, θεωρώ ότι είναι πολύ χρήσιμος. 

Θέλω να υπενθυμίσω ότι μετά την παρέμβαση για την αποκατάσταση των ζημιών, η οποία σύντομα ολοκληρώνεται, το Νηπιαγωγείο Καλοβάτου θα είναι έτοιμο να λειτουργήσει και πάλι στις υπάρχουσες κτιριακές εγκαταστάσεις». 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης