ΑΡΤΑ: Ημερίδα του Ιατρικού Συλλόγου στον "Σκουφά"


 «Το σήμερα και το αύριο για τον Ασφαλισμένο και τον Λειτουργό Υγείας»

Ημερίδα με θέμα «Το σήμερα και το αύριο για τον Ασφαλισμένο και τον Λειτουργό Υγείας» διοργάνωσε την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου ο Ιατρικός Σύλλογος Άρτας, σε συνεργασία με τον Ενιαίο Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας . 


Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα «Σκουφάς». 

Ομιλητές ήταν οι: Γιάννης Μπασκόζος, Αντιπρόεδρος Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ), Γεώργιος Πατούλης, Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ), Μιχάλης Βλασταράκος, Πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού ΙΚΑ (ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ) και Δημήτριος Βαρνάβας, Πρόεδρος Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) οι οποίοι ανέλυσαν όλο το πλέγμα των θεμάτων που αφορούν τη λειτουργία του συστήματος υγείας και του ΕΟΠΥΥ, τις εργασιακές σχέσεις των γιατρών, τις αμοιβές, τις παροχές και την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων. 

Την ημερίδα παρακολούθησαν ο Δήμαρχος Αρταίων Γιάννης Παπαλέξης, οι επικεφαλής των παρατάξεων του Δ.Σ. Άρτας «Κοντά στο δημότη» Γιώργος Παπαβασιλείου και «Δημοτική αλλαγή»  Όλγα Γεροβασίλη και πολλοί γιατροί. 

Οι ομιλητές εξέθεσαν τα προβλήματα των ασφαλισμένων και της περίθαλψης συνολικά, υποστηρίζοντας ότι με τις περικοπές στην υγεία λόγω της μνημονιακής πολιτικής, με τις συγχωνεύεις και με τον ΕΟΠΥΥ, ο οποίος όπως υποστήριξαν έγινε με προχειρότητα, χιλιάδες γιατροί θα οδηγηθούν στην εξαθλίωση, θα επιβαρυνθούν οι ασθενείς και θα υποβαθμιστεί η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας.

Ο κ. Αλέξανδρος Μάνος Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Άρτας ανέφερε σχετικά με την ημερίδα: "Στη δίνη αυτή που περνάει η πατρίδα μας, που όλες οι αξίες έχουν καταπέσει, η αξιοπρέπεια είναι το τελευταίο που μας μένει. Εμείς σαν ιατρικός χώρος προσπαθούμε τουλάχιστον αυτό το πράγμα να το κρατήσουμε σε εγρήγορση με αυτού του τύπου τις συγκεντρώσεις. 

Πιστεύω ότι ο Αρτινός λαός θα καταλάβει κάποια πράγματα. Θα καταλάβει τι του μέλλει. Θα καταλάβει τι λαίλαπα έρχεται. Ο εργασιακός μεσαίωνας είναι προ των πυλών. Θα φτάσουμε όλοι στον ίδιο παρονομαστή. Όλοι από την άποψη της οικονομικής δυσπραγίας που περνάμε αυτή τη στιγμή". 

Σχετικά με τη λειτουργία του ΕΟΠΥΥ ο κ. Μάνος ανέφερε: "Απ’ την 1η Νοεμβρίου δεν εφαρμόζεται τίποτε. Ο ΕΟΠΥΥ είναι στον αέρα, δεν έχει καμία υπόσταση, κανένα νομικό πρόσωπο, δεν έχει γραφεία, δεν έχει προϋπολογισμό, δεν έχει τίποτα. 

Προσπαθεί με μέσα άνομα να επιβάλει αυτά τα οποία ευαγγελίζονται κάποιοι οι οποίοι δεν έχουν καμιά μα καμιά σχέση με το χώρο της υγείας".

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης