Τρέχουν... για τον δρόμο Πρέβεζας-Εγνατίας

Ρωμανό Λάκας Σουλίου: Από εδώ θα περάσει ο δρόμος

Με γρήγορους ρυθμούς τρέχουν οι διαδικασίες για την ολοκλήρωση της μελέτης του έργου που αφορά το τμήμα Θεσπρωτικό –Αυχένας Νταλαμάνι- Γέφυρα Μπακόλα, προκειμένου να ενταχθεί το έργο στο ΕΣΠΑ. 


Πρόκειται για το τμήμα του δρόμου που βρίσκεται στην ΠΕ Πρέβεζας και θα συνδέσει το νομό μας με την Εγνατία, μέσω Θεσπρωτικού. 

Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε φάση έγκρισης η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων, ενώ έχουν ολοκληρωθεί οι εδαφολογικές και γεωλογικές μελέτες. 

Βασικός στόχος είναι να ολοκληρωθούν όλες οι διαδικασίες μέχρι τον Φεβρουάριο του 2012 και στην συνέχεια να προχωρήσει η διαδικασία των απαλλοτριώσεων, διαδικασία που δεν αναμένεται να δημιουργήσει προβλήματα, αφού αφορά μικρό μέρος εκτάσεων που πρέπει να απαλλοτριωθούν και στη συνέχεια να γίνουν όλες οι ενέργειες, ώστε το έργο να ενταχθεί για χρηματοδότηση στο ΕΣΠΑ. 

Να θυμίσουμε ότι πρόκειται στην ουσία για τη μισή σύνδεση της Τύριας, και άρα της Εγνατίας οδού, με τον νομό Πρέβεζας.

Η σύνδεση είναι μισή αφού το άλλο κομμάτι που αφορά την Περιφερειακή ενότητα Ιωαννίνων έχει ήδη ανάδοχο. Η οδική σύνδεση της Εγνατίας με την Πρέβεζα έχει σημασία μόνο αν γίνει όλη, κι όχι μισή. 

Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο για την περιοχή και είναι άλλωστε σε όλους γνωστή η σημασία του, αφού εκτός των άλλων θα βγάλει από την συγκοινωνιακή απομόνωση την ευρύτερη περιοχή της Λάκας Σουλίου, που είναι από τις φτωχότερες της Ηπείρου.

Δημοτική Ραδιοφωνία Πρεβεζας

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης