Σαμαράς: Είπα στον Παπανδρέου να παραιτηθεί και να πάμε σε εκλογές

Αποχώρησε η ΝΔ από τη συζήτηση, ίσως δεν πάει ούτε στην ψηφοφορία

Σκληρή επίθεση κατά του Πρωθυπουργού εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος κάλεσε τον Γ. Παπανδρέου να παραιτηθεί κατηγορώντας τον ότι ενέπαιξε όχι μόνο τον ίδιο αλλά και τους ηγέτες της ΕΕ.


«Ο κ. Παπανδρέου κάνει πως δεν καταλαβαίνει. Ζήτησα την παραίτησή του, όχι να συγκυβερνήσουμε» σημείωσε, υποστηρίζοντας πως «λέει ψέματα, εκβιάζει για να κρατηθεί στη θέση του. 

Είχα πει ξεκάθαρα πως άλλο πράγμα είναι η δανειακή σύμβαση από τα μέτρα που θα τη συνοδεύουν», πρόσθεσε ο κ. Σαμαράς, επαναλαμβάνοντας πως οι αντιρρήσεις της ΝΔ με το μίγμα πολιτικής παραμένουν ακέραιες.

Ο ίδιος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι πρέπει να δοθεί η ευκαιρία στον ελληνικό λαό να μιλήσει υπό συνθήκες ομαλότητας.


Τόνισε δε ότι ο κ. Παπανδρέου προσπαθεί να μας πείσει ότι κόντεψε να διαλύσει το σύμπαν για να εξασφαλίσει τη συμφωνία μου σε αυτό που εδώ και δέκα ημέρες έλεγα ότι είναι αναπόφευκτο.

Τόνισε ακόμη πως η σημερινή κυβέρνηση δεν έχει καμία αξιοπιστία ούτε στο εσωτερικό ούτε στο εξωτερικό.


Επαναλαμβάνοντας την πρότασή του για συγκρότηση μεταβατικής κυβέρνησης με σκοπό να περάσει η νέα δανειακή σύμβαση από του Βουλή και στη συνέχεια να γίνουν εκλογές, τόνισε πως δεν δέχθηκε και δεν ζήτησε οικουμενική κυβέρνηση ή συγκυβέρνηση.

Η ΝΔ αποχώρησε από τη συζήτηση, ενώ είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην παραστεί και στην αυριανή ψηφοφορία για την ψήφο εμπιστοσύνης.


http://www.protothema.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης