«Ριψοκίνδυνη η κίνηση Παπανδρέου»

 

Τι γράφει ο γερμανικός Τύπος για το δημοψήφισμα

 
Ριψοκίνδυνη κίνηση χαρακτηρίζει ο γερμανικός Τύπος την απόφαση του Γιώργου Παπανδρέου να θέσει σε δημοψήφισμα τη νέα δανειακή σύμβαση.


Η
Handelsblatt, σε άρθρο της που φέρει τον τίτλο «Η χρεοκοπία πλησιάζει» σημειώνει ότι, «ενώ όλα έδειχναν ότι η Ελλάδα κάπως σώθηκε μετά τη συμφωνία για κούρεμα του ελληνικού χρέους, ο Έλληνας πρωθυπουργός τα ανατρέπει όλα και ανακοινώνει εντελώς ξαφνικά δημοψήφισμα για τις αποφάσεις της συνόδου».

Σήμερα το περιοδικό
Der Spiegel κυκλοφορεί με τίτλο «Ο Παπανδρέου αιφνιδιάζει το λαό του». Στο άρθρο αναφέρεται ότι ο Πρωθυπουργός θα αφήσει το λαό τελικά να αποφασίσει και ότι «Όλη η Ευρώπη πρέπει να περιμένει την Ελλάδα», ενώ γίνεται λόγος για “γενικότερη σύγχυση στο εσωτερικό της χώρας και πολλαπλές αντιδράσεις από την αντιπολίτευση που δηλώνει ότι ο Παπανδρέου προσπαθεί να κερδίσει χρόνο».

Για απρόβλεπτες συνέπειες στην ευρωζώνη σε περίπτωση που οι Έλληνες πουν όχι κάνoυν λόγο οι γερμανικοί
Financial Times.

H
Die Zeit σημειώνει ότι «πέραν των μαζικών εκδηλώσεων διαμαρτυρίας, και της αντίστασης που προβάλει η αντιπολίτευση, ο Έλληνας πρωθυπουργός είναι αντιμέτωπος με αντιδράσεις στο ίδιο του το κόμμα».

Πιο καυστική, η λαϊκή
Bild αναρωτιέται «Ποιος θα σταματήσει την τρέλα των Ελλήνων;».

«Η είδηση χτύπησε έσκασε το βράδυ στην Αθήνα το βράδυ σαν βόμβα. Ο Έλληνας πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου ανακοίνωσε τη διενέργεια δημοψηφίσματος για το νέο πακέτο διάσωσης της χώρας του. 


Η αντιπολίτευση είναι ζαλισμένη. Και οι ηγέτες της ΕΕ έκπληκτοι», αναφέρει στην ηλεκτρονική της έκδοση η εφημερίδα.


http://www.newsbeast.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ