Σε ογδόντα μέρες θα κόβει το ρεύμα η ΔΕΗ


«Τράτο» 40 ημερών επιπλέον για να μαζέψουν τα λεφτά της έκτακτης εισφοράς στα ακίνητα, θα δώσει στους φορολογούμενους η κυβέρνηση. Έτσι θα έχουν συνολικά 80 ημέρες από την τελική ημερομηνία πληρωμής (έναντι 40 που ισχύει σήμερα) για να βρουν και να πληρώσουν τον λογαριασμό -μαζί με το χαράτσι- χωρίς να τους κόψει στο διάστημα αυτό το ρεύμα η ΔΕΗ.


Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, εκτός από τη ρύθμιση αυτή που θα καλύπτει όλους ανεξαιρέτως τους καταναλωτές  ρεύματος, το υπουργείο Οικονομικών δινει και νέες οδηγίες με εγκύκλιο που θα ετοιμάζει, για να αντιμετωπίσει ορισμένες περιπτώσεις αδικιών –ειδικά εις βάρος ευπαθών ομάδων του πληθυσμού.


Για όσους αντιμετωπίζουν δυσκολίες να εξοφλήσουν το ειδικό τέλος, θα υποβάλουν αίτημα προς την ΔΟΥ που θα εξεταστεί από 3μελη επιτροπή στην κάθε εφορία, προκειμένου να αξιολογούν τις περιπτώσεις αυτές.  


Τις ομάδες θα αποτελούν ένας υπάλληλος ΔΟΥ, Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης,  ένας κοινωνικός λειτουργός και ένας αστυνομικός υπάλληλος της ΕΛΑΣ.

Σημειώνεται ότι, με βάση απάντηση του Επιτρόπου Ενέργειας Γκίντερ Έτινγκερ, σε ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Λάμπρου Χουντή, η κοινοτική νομοθεσία δεν προβλέπει τη διακοπή της ηλεκτροδότησης καταναλωτών, εφόσον εκείνοι δεν ανταποκρίνονται στις φορολογικές τους υποχρεώσεις.



http://www.protothema.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης