“Στην Ελλάδα κυριαρχεί χάος, αλλά το δράμα της Ευρώπης θα παιχθεί στην Ιταλία”

 
Για “φρένο κινδύνου” κάνει λόγο η  Süddeutsche Zeitung, αναφερόμενη στην ακύρωση του δημοψηφίσματος. 
 
Η γερμανική εφημερίδα τονίζει ότι “θα ήταν λάθος να ρίξουμε όλο το βάρος της ευθύνης για το χάος που επικρατεί στην αναγγελία Παπανδρέου για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος. 
 
Θα πρέπει μάλλον να θυμηθούμε την απελπισμένη έκκληση Ευρωπαίων ηγετών προς την αξιωματική αντιπολίτευση υπό τον Σαμαρά για να στηρίξει τις απαραίτητες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις”.
 
Σύμφωνα με την Deutche Welle η εφημερίδα υπογραμμίζει ότι: “Η αλήθεια είναι βέβαια ότι ούτε η Ευρώπη, ούτε το ευρώ θα διαλυθεί μόνον λόγω της Ελλάδας. 
 
Στην πραγματικότητα η μοίρα του θα αποφασιστεί στις ιδρυτικές χώρες-μέλη της Ένωσης και κυρίως στην Ιταλία. Στους Έλληνες κυριαρχεί χάος, αλλά το δράμα της Ευρώπης θα παιχθεί στην Ιταλία”.
 
Reuters: Υπό επιτήρηση η Ιταλία
 
Με το ένα "πόδι" στην Ιταλία βρίσκεται το ΔΝΤ, καθώς από ότι φαίνεται, συμφωνήθηκε στελέχη του ταμείου να ελέγχουν τις μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης. 
 
Μάλιστα πληροφορίες του Reuters, που προέρχονται από την Κομισιόν, αναφέρουν ότι το ΔΝΤ θα δημοσιεύει εκθέσεις σχετικά με την πρόοδο της χώρας. 
 
Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το πρακτορείο, η Ιταλία έχει συμφωνήσει να ελέγχεται από το ΔΝΤ και την ΕΕ, ενώ θα συντάσσονται εκθέσεις για τις μεταρρυθμίσεις που αφορούν το συνταξιοδοτικό και τα εργασιακά.  
 
Ανώτερη πηγή της Κομισιόν σημείωσε ότι: "Πρέπει να βεβαιωθούμε ότι υπάρχει αξιοπιστία. Αποφασίσαμε να συμμετέχει και το ΔΝΤ. Η Ιταλία δεν έχει κανένα πρόβλημα με την εποπτεία σε όλα, ακόμα και με το ΔΝΤ", είπε.
 
24h NewsRoom
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης