Οι Ναζί, το... συρτάκι και το σουβλάκι

Οι σχέσεις Ελλήνων-Γερμανών σε καιρό κρίσης

 

Για την επιδείνωση των σχέσεων Ελλήνων και Γερμανών κατά τη διάρκεια της κρίσης γράφει σήμερα το γερμανικό ειδησεογραφικό δίκτυο Ν24, επισημαίνοντας το προσβλητικό πρωτοσέλιδο του περιοδικού Focus με την παραποιημένη Αφροδίτη της Μήλου. 


«Οι Ναζί και το... συρτάκι», γράφει στην ιστοσελίδα του το δίκτυο Ν24, σημειώνοντας πως οι Γερμανοί που ζουν στην Ελλάδα επιχειρούν να ξεπεράσουν τα στερεότυπα των δύο πλευρών που τους ενοχλούν και λένε ότι η Γη των Θεών του Ολύμπου είναι πολλά περισσότερα από... το συρτάκι και το σουβλάκι.

Το δημοσίευμα του Ν24 αναφέρεται στο βιβλίο «Κρίση, κρίση... το χρέος του Ολύμπου», που έγραψε η Γερμανίδα που ζει στην Ελλάδα Ε. Εngelmann με σκοπό να φέρει πιο κοντά τους δύο λαούς.

«Το Ινστιτούτο Γκαίτε», σημειώνει το δίκτυο «θεωρεί ότι προωθείται μία διαστρεβλωμένη εικόνα της Ελλάδας. Οι Γερμανοί δεν συνειδητοποιούν τι σχέση των Ελλήνων με τα εθνικά τους σύμβολα. 


Για χρόνια υπήρχαν διαφορές με την Τουρκία, αλλά ποτέ δεν συνέβη κάτι αντίστοιχο. Οι Έλληνες χρησιμοποιούν συνεχώς το κλισέ των Ναζί για να απαντήσουν στις προσβολές», προσθέτει.





http://www.newsbeast.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ