Θα τα καταφέρει ο Παπαδήμος στη… χειρότερη δουλειά της Ευρώπης;


«Σώζοντας την Ελλάδα: Μπορεί ο Παπαδήμος να τα βγάλει πέρα με τη χειρότερη δουλειά της Ευρώπης;». Αυτό αναρωτιέται το αμερικανικό περιοδικό Time και συναρτά της επιτυχία του Λουκά Παπαδήμου στο εγχείρημα, όχι μόνο με τη διάσωση της Ελλάδας αλλά ενδεχομένως και ολόκληρης της Ευρωζώνης.


Το περιοδικό επισημαίνει ότι ο κ. Παπαδήμος πρέπει να δράσει γρήγορα αν θέλει να πείσει τους Ευρωπαίους, μετά τη ζημιά που προκάλεσε η αιφνίδια απόφαση Παπανδρέου να προχωρήσει σε δημοψήφισμα.


Το περιοδικό αναφέρεται με ειρωνικά σχόλια και στις βυζαντινές διαπραγματεύσεις μέχρι να βγει πρωθυπουργός ο γνωστός οικονομολόγος. Γράφει ότι μέχρι και γκάλοπ στο ραδιόφωνο έγινε με τους ακροατές να προτείνουν για πρωθυπουργό από τον Βλαντιμίρ Πούτιν μέχρι τον Τεν Τεν!


New York Times


«Ελλάδα και Ιταλία αναζητούν βοήθεια από τεχνοκράτες, το ερώτημα είναι αν εκείνοι θα τα καταφέρουν εκεί όπου απέτυχαν οι προκάτοχοί τους». Το σημερινό άρθρο των New York Times ασχολείται τόσο με τον Λουκά Παπαδήμο, όσο και με τον Μάριο Μόντι που φέρεται να είναι ο πιθανότερος αντικαταστάτης του Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Η εφημερίδα αναφέρει ότι οι αλλαγές γεννούν αισιοδοξία, εκτιμά ωστόσο ότι οι αγορές δεν θα καθησυχαστούν αν τόσο οι χρεωμένες χώρες, όσο και η Ευρώπη δεν κάνουν σοβαρά βήματα προς την επίλυση της κρίσης.


CNN


«Η χώρα δείχνει να ξαναβρίσκει το βηματισμό της έπειτα από μία εβδομάδα χάους».


Το CNN αναφέρει ότι οι αγορές παραμένουν μπερδεμένες, αλλά και ότι η Ευρώπη υποδέχεται θερμά τον Παπαδήμο ως ένα νέο κεφάλαιο για την Ελλάδα.


Economist


Στην ηλεκτρονική του έκδοση το περιοδικό με ειρωνική διάθεση αναφέρει ότι «μπορεί να τους πήρε μία εβδομάδα να καταλήξουν, αλλά τουλάχιστον η επιλογή Παπαδήμου μοιάζει λογική». Το άρθρο εστιάζει στα τραγελαφικά που εκτυλίχθηκαν τις τελευταίες ημέρες στην Ελλάδα και μάλιστα φέρει τον υπότιτλο «Πώς να μη σχηματίσετε κυβέρνηση», ενώ κλείνει υπογραμμίζοντας ότι τα κόμματα της Αριστεράς σκοπεύουν να αντιδράσουν στη νέα κυβέρνηση με συλλαλητήρια και κινητοποιήσεις.


AFP


Το πρακτορείο AFP αναφέρει ότι ο 64χρονος νέος πρωθυπουργός της Ελλάδας καλείται να σώσει τη χώρα από το χείλος του γκρεμού και να πείσει τους «ανυπόμονους» δανειστές ότι οι μεταρρυθμίσεις θα προχωρήσουν κανονικά.


Κίνα


Πλούσιο ρεπορτάζ για τον Λουκά Παπαδήμο φιλοξενεί και το κινεζικό Xinhua. Το δίκτυο παρακολουθεί τις εξελίξεις στην Ελλάδα τόσο με αναμετάδοση πληροφοριών, όσο και με πολλά βίντεο. Αναφερόμενο στο νέο πρωθυπουργό της Ελλάδας, μιλάει για έναν άνθρωπο που είναι αποδεκτό τόσο από την Ευρώπη, όσο και από τους Ελληνες.


Ματίνα Νταλλαρή

 http://www.protothema.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης