Παπαδήμος: Επιβάλλεται ο σχηματισμός κυβέρνησης ευρείας συνεργασίας

 

Τα προβλήματα θα επιλυθούν αν υπάρχει ενότητα και σύνεση


«Επιβάλλεται ο σχηματισμός κυβέρνησης ευρείας συνεργασίας», δήλωσε εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου ο εντολοδόχος πρωθυπουργός, Λουκάς Παπαδήμος.


Ο κ. Παπαδήμος τόνισε ότι αποδέχτηκα την εντολή του Προέδρου της Δημοκρατίας μετά από πρόταση των πολιτικών αρχηγών και τους ευχαρίστησε για τη «μεγάλη τιμή», η οποία όπως τόνισε αποτελεί και «μεγάλη ευθύνη».

«Πιστεύω ότι όλοι πρέπει να συμβάλουμε στην αντιμετώπιση της κρίσης και την ανόρθωση της οικονομίας», είπε τονίζοντας ότι δεν είναι πολιτικός, «αλλά έχω αφιερώσει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής μου στην άσκηση οικονομικής πολιτικής».

«Η Ελλάδα αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα παρά τα βήματα που έχουν γίνει», δήλωσε προσθέτοντας ότι η χώρα βρίσκεται σε ένα σταυροδρόμι».

«Η πορεία δε θα είναι εύκολη, αλλά είμαι πεπεισμένος ότι τα προβλήματα θα επιλυθούν αν είμαστε ενωμένοι».

Ο νέος πρωθυπουργός τόνισε χαρακτηριστικά ότι χρειάζεται «ενότητα, συνεννόηση και σύνεση. Γι’αυτό το λόγο έχει μεγαλύτερη σημασία ο σχηματισμός κυβέρνησης ευρύτερης συνεργασίας».

Στη συνέχεια διευκρίνισε ότι «η νέα κυβέρνηση είναι μεταβατική» για την υπογραφή των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής των Βρυξελλών και την εφαρμογή της πολιτικής που συνδέεται με τις αυτές αποφάσεις.

Όπως είπε, «η συμμετοχή στο ευρώ αποτελεί εγγύηση νομισματικής σταθερότητας και θα διευκολύνει την προσαρμογή της οικονομίας».

Παράλληλα, παρότρυνε του Έλληνες να είναι όλοι αισιόδοξοι για το τελικό αποτέλεσμα, ενώ καταλήγοντας διευκρίνισε ότι «δεν τέθηκαν όροι προς κανέναν πολιτικό αρχηγό» και ότι «δεν έχει προγραμματιστεί ακριβής χρόνος εκλογών, αλλά υπάρχει ένα πλαίσιο».



http://www.newsbeast.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης