Κοινωνικές παρεμβάσεις από τον Δήμο Αρταίων

 Εντάσσονται στο ΕΣΠΑ δέκα (10) παιδικοί σταθμοί του Δήμου


Ο Δήμος Αρταίων, όπως και η Τοπική Αυτοδιοίκηση γενικότερα, είναι άμεσος αποδέκτης των κοινωνικών και οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι δημότες σ’ αυτή τη δύσκολη εποχή. 


Διευρύνοντας την πολιτική των παρεμβάσεών του ο Δήμος Αρταίων δημιουργεί δομές άσκησης κοινωνικής πολιτικής και αναπτύσσει υπηρεσίες που διευκολύνουν τους πολίτες και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής τους. 

Έτσι πλέον βρίσκεται σε πλήρη εφαρμογή το πρόγραμμα «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής» του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (ΕΣΠΑ 2007-2013) το οποίο ξεκίνησε να εφαρμόζεται από τον Σεπτέμβριο και με το οποίο παρέχεται δωρεάν φροντίδα σε δέκα (10) Βρεφονηπιακούς σταθμούς που συμμετέχουν από το Δήμο μας.

Υπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα στοχεύει στην αύξηση της απασχόλησης και της ισότιμης συμμετοχής των γυναικών στην εργασία μέσω παροχής θέσεων φροντίδας και φιλοξενίας των παιδιών τους. Στο Δήμο μας υποβλήθηκαν 199 αιτήσεις για το πρόγραμμα και έχουν ενταχθεί 184 βρέφη και νήπια.


Πρόκειται για στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η αρμόδια Αντιδήμαρχος κυρία Βίκυ Βασιλάκη – Μητρογεώργου η οποία εξέφρασε την ικανοποίησή της για την εφαρμογή του συγκεκριμένου προγράμματος λέγοντας τα εξής:

«Για πρώτη φορά εντάσσονται στο ΕΣΠΑ δέκα (10) παιδικοί σταθμοί του Δήμου μας. Έγιναν 199 αιτήσεις και εγκρίθηκαν 184, οι οποίες αφορούν μητέρες εργαζόμενες στον ιδιωτικό τομέα, άνεργες, αγρότισσες, εκτός του Δημοσίου. 

Αυτό σημαίνει ότι 184 οικογένειες δεν πληρώνουν απολύτως τίποτε (τροφεία και εγγραφές). 

Σήμερα που η ελληνική οικογένεια βρίσκεται σε κρίση, θεωρούμε ότι τέτοιου είδους κοινωνικές παρεμβάσεις είναι απαραίτητες όσο ποτέ, οι οποίες και αποδεικνύουν το έμπρακτο ενδιαφέρον της Αυτοδιοίκησης για την ανακούφιση των μισθοσυντήρητων και πολύ περισσότερο, των άνεργων οικογενειών».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης