ΑΡΤΑ - Εμπορικός Σύλλογος: Ο Δήμος να σταθεί αρωγός


Το Δημοτικό Συμβούλιο Άρτας αποφάσισε σε μια συνεδρίαση που η απόφαση ήταν προαποφασισμένη , να μην χαλάσει την εικόνα του ‘’καλού παιδιού’’ που έχει προς το ΠΑΣΟΚ 




Το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Άρτας έστειλε στις 21-11-11 τα παρακάτω έγγραφα στους ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΡΤΑΣ, ΔΗΜΑΡΧΟ  ΑΡΤΑΣ(ΙΩΑΝΝΗ ΠΑΠΑΛΕΞΗ), ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ, ΟΛΓΑ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ, ΧΡΗΣΤΟ ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ, ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ, ΓΙΑΝΝΗ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ,ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ  ΑΡΤΑΣ, τα οποία έχουν συγκεκριμένο θέμα και συγκεκριμένες οδηγίες για την μη πληρωμή του ‘’χαρατσιού’’ της ΔΕΗ. 

Τα στοιχεία είναι συγκεντρωμένα από ενέργειες που έχουν κάνει πολλοί Δήμοι σε όλοι την Ελλάδα αλλά και στην Δυτική Ελλάδα και είναι γραμμένα και τεκμηριωμένα με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι εφαρμόσιμα και να γίνουν κατανοητά από όλους !!
      

Το Δημοτικό Συμβούλιο Άρτας αποφάσισε λοιπόν σε μια συνεδρίαση που η απόφαση ήταν προαποφασισμένη , να μην χαλάσει την εικόνα του ‘’καλού παιδιού’’ που έχει προς το ΠΑΣΟΚ και στον υπουργό οικονομικών (που μπορεί αύριο να είναι και αρχηγός του κόμματος) και να βγάλει ένα απλό ψήφισμα , ότι ο Δήμος συμπαραστέκεται στους πολίτες που δεν έχουν να πληρώσουν χωρίς να αναφέρει τους τρόπους αποφυγής της πληρωμής.
     

Τα συμπεράσματα δικά σας για όλους αυτούς που ψηφίστηκαν για να προστατεύουν και να εκπροσωπούν τους πολίτες αυτού του δήμου και κυκλοφορούν με θράσος στην πόλη μας ……..!!!!!!!

     Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                 Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΧΟΥΛΙΑΡΑΣ  ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ                      ΛΑΜΠΡΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ



Θέμα: «Αίτημα για την  κάλυψη των πολιτών που αδυνατούν να πληρώσουν το Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών»


κ. πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου Άρτας,

ο Εμπορικός Σύλλογος Άρτας σας παρακαλεί να θέσετε, άμεσα, ως θέμα συζήτησης στο Δημοτικό Συμβούλιο το παρακάτω αίτημά μας:


«ο Δήμος να συμβάλει καθοριστικά και αποφασιστικά στη νομική κάλυψη κάθε συμπολίτη μας, που λόγω των δυσβάσταχτων οικονομικών πολιτικών που εφαρμόζονται, αδυνατεί να καταβάλλει το Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών που επιχειρεί να εισπράξει η Κυβέρνηση μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ, με καταχρηστικό κι εκβιαστικό τρόπο, αφού η μη πληρωμή του επιφέρει τη διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος, ακόμη κι αν ο συμπολίτης μας καταβάλλει την αξία της κατανάλωσής του αλλά και τα ειδικά δημοτικά τέλη.
 

Ζητούμε ακόμη, ο Δήμος να διαθέσει προσωπικό που να παρέχει πληροφορίες στους δημότες για το πώς να πληρώνουν τους λογαριασμούς μέσω ΑΤΜ, στις συμβεβλημένες με τη ΔΕΗ, τράπεζες, αφαιρώντας το ειδικό τέλος. 

Το προσωπικό να παραλαμβάνει τις αποδείξεις πληρωμής και να συγκεντρώνει το απαραίτητο υλικό μέσω του οποίου θα κατατεθούν μαζικά εξώδικα στη ΔΕΗ προκειμένου να αποφευχθεί η διακοπή του ηλεκτρικού.»

Σας γνωρίζουμε ότι ήδη πολλοί δήμοι στην Επικράτεια έχουν δραστηριοποιηθεί προς αυτή την κατεύθυνση, αφού οι δημοτικές αρχές πρέπει να έχουν σαν στόχο την προστασία, την ανάπτυξη και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής της τοπικής κοινωνίας. Ειδικότερα, στις αρμοδιότητες του Δήμου είναι η προώθηση της κοινωνικής αλληλεγγύης και η μέριμνα για τη στήριξη των οικονομικά ασθενέστερων. 


Ο Δήμος μπορεί και πρέπει να σταθεί στο πλευρό τους, αρωγός και συμπαραστάτης σε συνεργασία με τον δικηγορικό σύλλογο και να αναλάβει με τη νομική υπηρεσία του, τη νομική υποστήριξη των δημοτών που δεν μπορούν να πληρώσουν το ειδικό τέλος.

Εκτός αυτού, να σας ενημερώσουμε ότι πολλοί φορείς έχουν καταθέσει αίτηση ακύρωσης του ειδικού τέλους, ως παράνομου και αντισυνταγματικού, ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας, αίτηση που θα εκδικαστεί πολύ σύντομα.


Η επιβολή του ειδικού τέλους:

   δεν βρίσκεται σε συνάρτηση με το πραγματικό εισόδημα του φορολογούμενου ιδιοκτήτη παραβιάζοντας το άρθρο 4 (παράγραφος 5) του Συντάγματος.
   αποτελεί, επί της ουσίας, δεύτερη φορολόγηση ακίνητης περιουσίας, κατά παράβαση του άρθρου 17 του Συντάγματος.


   οδηγεί σε έσχατη εξαθλίωση – μέσω της διακοπής της ηλεκτροδότησης – και θέτει σε κίνδυνο την υγεία και την επιβίωση των πολιτών και αντίκειται στην αρχή του σεβασμού και της προστασίας της αξίας του ανθρώπου.
   παραβιάζει τους όρους της σύμβασης ιδιωτικού δικαίου που υπέγραψε η ανώνυμη εταιρεία – ΔΕΗ – με τον κάθε καταναλωτή.


   αντίκειται στις διατάξεις των άρθρων 1 παρ. 3 και 26 παρ. 2 του Συντάγματος, σύμφωνα με τα οποία απαγορεύεται η άσκηση δημόσιας εξουσίας σε νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου, όπως είναι η είσπραξη φόρων και η επιβολή διοικητικών κυρώσεων.
   δεν σχετίζεται με την είσπραξη ανταποδοτικών τελών από τους ΟΤΑ.


Για όλα τα παραπάνω αναμένουμε την άμεση και θετική ανταπόκρισής σας στο αίτημά μας.
     Σας επισυνάπτουμε και οδηγίες για την πληρωμή των λογαριασμών της ΔΕΗ.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΤΗΣ ΔΕΗ


Μέσω των ΑΤΜ των Τραπεζών έχουμε τη δυνατότητα να πληρώσουμε μόνο τη νόμιμη οφειλή μας προς τη ΔΕΗ και όχι το ειδικό τελος ακινήτων.

Ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες:

1. Ως νόμιμη οφειλή ορίζεται, αυτό που πληρώνατε μέχρι σήμερα στη ΔΕΗ.

Ειδικότερα, το «Α» = αυτό που οφείλετε στη ΔΕΗ, για το ρεύμα που
καταναλώσατε + το «Β» = χρεώσεις προς τρίτους (ΔΤ, ΔΦ, ΤΑΠ, ΕΤ).

2. Πηγαίνετε σε ΑΤΜ «μεγάλης» τράπεζας (μεγάλη = που θα είναι συμβεβλημένη με τις ΔΕΚΟ), με το λογαριασμό της ΔΕΗ ή με τον 12 ψήφιο κωδικό ηλεκτρονικής πληρωμής, ο οποίος αναφέρεται στο λογαριασμό του ρεύματος (στη σελίδα 2/2). Εννοείται, ότι στην τράπεζα που θα επιλέξετε, διατηρείτε τραπεζικό λογαριασμό «συνδεδεμένο» με την κάρτα σας.


3. Ακολουθήστε τις οδηγίες του μηχανήματος, δηλαδή: συνδέεστε με το ΑΤΜ, επιλέγετε «άλλες συναλλαγές», «πληρωμές ΔΕΚΟ», «ΔΕΗ», πληκτρολογείτε τον «κωδικό ηλεκτρονικής συναλλαγής» κι' εκεί, που θα σας ζητηθεί, να ορίσετε το ποσόν πληρωμής, πληκτρολογείτε μόνον το άθροισμα «Α + Β» του λογαριασμού. Παίρνετε την απόδειξή σας κι' έτσι, έχετε τακτοποιήσει την οικονομική σας υποχρέωση προς τη ΔΕΗ, η οποία, δεν δικαιούται, σε καμία

περίπτωση να κόψει το ρεύμα. Το μηχανογραφικό σύστημα της ΔΕΗ, «βλέπει», ότι εξοφλήσατε τη νόμιμη, προς τη ΔΕΗ, οφειλή σας.

4. Παίρνετε την απόδειξη και μαζί με το λογαριασμό και την ταυτότητά σας πηγαίνετε στο Δημαρχείο, όπου υπογράφετε εξουσιοδότηση στο Δήμαρχο ή άλλο εντεταλμένο από εκείνον πρόσωπο να ενεργήσει για λογαριασμό σας κάθε απαραίτητη ενέργεια για να γνωστοποιηθεί στη ΔΕΗ η πληρωμή από μέρους σας των πραγματικών οφειλών σας προς αυτήν.

Ειδοποιείτε το Δήμο για κάθε απόπειρα διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος λόγω μη πληρωμής του ειδικού τέλους ακινήτων.

Σημειώσεις:


Θα πρέπει να εξοφλήσετε το λογαριασμό μόνο μέσω ΑΤΜ και όχι «εισπρακτικής μηχανής» π.χ. στα ΕΛΤΑ.  Το εν λόγω μηχάνημα «σκανάρει-διαβάζει» το λογαριασμό και δεν επιτρέπει «μερική» εξόφληση του λογαριασμού, δηλαδή, ή θα πληρωθεί το σύνολο του λογαριασμού (άρα και το χαράτσι) ή τίποτα.


Εάν εξοφλείτε τη ΔΕΗ με πάγια εντολή χρέωσης τραπεζικού λογαριασμού σας, θα πρέπει να την ανακαλέσετε τουλάχιστον προσωρινά.


Σε περίπτωση που έχετε κατοικία, την οποία εκμισθώνετε σε τρίτο, ανεξάρτητα από το εάν η παροχή του ρεύματος είναι στο δικό σας όνομα ή σε αυτό του μισθωτή (ενοικιαστή), πρέπει να κάνετε το εξής:


α) επισημαίνετε εγκαίρως στον ενοικιαστή σας, να μην πληρώσει κανένα λογαριασμό της ΔΕΗ, που θα περιέχει το χαράτσι,


β) του ζητάτε να σας δώσει τον κωδικό ηλεκτρονικής πληρωμής καθώς και το ποσόν που αφορά τις χρεώσεις «Α» και «Β» του λογαριασμού. Εξοφλείτε κανονικά το λογαριασμό, όπως αναφέρθηκε παραπάνω (βλ. 2 & 3) και ζητάτε από τον ενοικιαστή σας, να σας καταβάλει με το επόμενο μίσθωμα και το ποσόν που καταβάλατε εσείς, για δικό του λογαριασμό, στη ΔΕΗ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης