"Μην παίζεις με το ευρώ και τη χώρα"


Οξύτατη επίθεση από Λοβέρδο, Ραγκούση και Διαμαντοπούλου


"Δεν ξέρετε τι κάνετε. Δεν υπάρχει ερώτημα δημοψηφίσματος, δεν ενημερώσατε τους Ευρωπαίους για τις αποφάσεις σας", εξερράγη κατά πληροφορίες η υπουργός Παιδείας κυρία Άννα Διαμαντοπούλου στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.


Επισημαίνεται ότι και από συνεργάτες του υπουργού Οικονομικών προέκυψε ότι το πρωθυπουργικό γραφείο δεν είχε ενημερώσει το Βερολίνο, το Παρίσι και την τρόικα για την πρόθεση του κ. Γιώργου Παπανδρέου να διενεργηθεί δημοψήφισμα με ερώτημα την έγκριση του νέου δανείου προτού γίνει η επίσημη ανακοίνωση από τον ίδιο τον πρωθυπουργό.

Με την τοποθέτηση της κυρίας Διαμαντοπούλου αντέδρασε κατά πληροφορίες ο υπουργός Εσωτερικών κ. Χάρης Καστανίδης.


"Δεν κατάλαβα Χάρη, με ειρωνεύεσαι;", τον σταμάτησε η υπουργός Παιδείας και συνέχισε λέγοντας ότι δεν έχει προσδιοριστεί ημερομηνία για τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος ούτε και έχει οριστικοποιηθεί το θέμα επί του οποίου θα ζητηθεί η άποψη των Ελλήνων πολιτών.

Για μας δεν υπάρχει το δημοψήφισμα, σημείωσε η κυρία Διαμαντοπούλου.

Αιχμηρή ήταν η τοποθέτηση του υπουργού Υγείας. "Δεν έχει κανείς το πολιτικό δικαίωμα να βάλει τέτοιο ερώτημα που διακυβεύει τον ιδρώτα 50 ετών των Ελλήνων", είπε κατά πληροφορίες ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος και συνέχισε επισημαίνοντας ότι "η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι εθνική στρατηγική και όχι θέμα για πολιτικά παιγνίδια τακτικής...".

"Το ερώτημα ευρώ ή δραχμή δεν είναι ταμπού στην Ευρώπη!", είπε σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου, επισημαίνοντας ότι στην ΕΕ βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη συζήτηση για μια Ευρώπη δύο ταχυτήτων με την Ελλάδα και τις άλλες χώρες από την ομάδα των PIGS (Portugal, Ireland, Italy, Greece, Spain) στη δεύτερη ταχύτητα.

"Κάναμε τον Αντώνη Σαμάρά εγγυητή της ευρωπαϊκής πορείας κι εμείς γίναμε παράγοντες αποσταθεροποίησης",  τόνισε από την πλευρά του ο
υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Γιάννης Ραγκούσης.

Για να περιγράψει την εικόνα αδιεξόδου, ο κ. Ραγκούσης μετέφερε όσα του είπε μια ψηφοφόρος του ΠΑΣΟΚ που συνάντησε στο δρόμο. "Αν ψηφίσω όχι θα καταστραφώ γιατί θα βγούμε από το ευρώ. 


Αν ψηφίσω ναι, πάλι θα καταστραφώ γιατί με τους συνεχείς νέους φόρους θα μας εξοντώσετε οικονομικά. Οπότε δεν θα ψηφίσω κι αφήστε με ήσυχη", φέρεται να είπε σύμφωνα με όσα επικαλέστηκε ο υπουργός Υποδομών. 

http://www.protothema.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ