Ολοκληρώθηκε η παρέμβαση καθαρισμού στην κοίτη του Αράχθου


Εντός του χρονοδιαγράμματος που είχε τεθεί ολοκληρώθηκαν οι εργασίες καθαρισμού και μερικής αποκατάστασης που πραγματοποίησε η Π.Ε. Άρτας στην κοίτη του ποταμού Αράχθου, στην περιοχή της παλιάς γέφυρας και από την προηγούμενη Κυριακή υπάρχει ξανά ροή νερού στο ποτάμι.


Με αφορμή την ολοκλήρωση των εργασιών επισκέφθηκε χθες την περιοχή της γέφυρας ο Αντιπεριφερειάρχης Άρτας Βασίλης Ψαθάς, συνοδευόμενος από κλιμάκιο των Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας με επικεφαλής τον προϊστάμενο Χρ. Οικονομίδη καθώς και από τους περιφερειακούς συμβούλους Ι. Παπαγιάννη και Ι. Κατέρη. 

Ο κ. Ψαθάς εξέφρασε την ικανοποίηση του για το αποτέλεσμα αυτής της παρέμβασης η οποία όπως είπε θα συνεχιστεί και την επόμενη χρονιά. Σε δηλώσεις του ο κ. Ψαθάς ανέφερε τα εξής:
«Νομίζω ότι η διαφορά είναι εμφανής. 


Πιστεύω ότι είναι ένα έργο που πρώτα απ’ όλα έπρεπε να είχε γίνει από καιρό για την ανάδειξη του ιστορικού γεφυριού. Αυτό που εισπράττω είναι ότι ο κόσμος το χαίρεται και νομίζω ότι κάναμε μια καλή προσπάθεια. 

Το έργο παραδόθηκε σύμφωνα με τις ημερομηνίες που μας είχε δώσει η ΔΕΗ, δηλαδή το Σάββατο το μεσημέρι. Ελπίζουμε του χρόνου να είμαστε καλά και να υπάρχουμε ως ελληνικό κράτος και να έχουμε τα χρήματα να κάνουμε και το κομμάτι το απέναντι κυρίως προς την κατεύθυνση του Αμβρακικού».

Σχετικά με τις παρεμβάσεις που χρειάζονται και στο υπόλοιπο μήκος της κοίτης ο κ. Ψαθάς ανέφερε: «Δεν ξέρω ο Δήμος τι σκοπεύει να κάνει αλλά στις δικές μου αρμοδιότητες που είναι ο καθαρισμός της κοίτης του χρόνου θα προβλέψουμε χρήματα. 


Ήδη έχουν κάνει προεργασία οι Τεχνικές Υπηρεσίες. Θέλαμε να συνεχίσουμε το έργο βρίσκοντας κάποια χρήματα προς την κατεύθυνση του Αμβρακικού όπως είπα και πριν, δυστυχώς όμως η ΔΕΗ έχει το δικό της προγραμματισμό και ανάλογα έργα και παρεμβάσεις θα γίνουν του χρόνου, πάντα με τη σύμφωνη γνώμη της ΔΕΗ, τέτοια εποχή. 

Και να είχαμε τα χρήματα για να κάνουμε τη δουλεία αυτή τώρα σωστά μελετημένη δεν θα μπορούσαμε. Τέτοια έργα θα γίνουν ξανά τέτοια περίοδο, τον Οκτώβριο του 2012».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ