ΒΟΥΡΓΑΡΕΛΙ: Ένα όμορφο μονοπάτι πεζοπορίας...


Είδαμε αυτό το θέμα στην σελίδα του "Fa" του Πολιτιστικού Συλλόγου Βουργαρελίου και το κάνουμε ανάρτηση γιατί πραγματικά έχει ενδιαφέρον. Το μονοπάτι ξεκινά από τον Σταυρό στην έξοδο του χωριού προς το Αθαμάνιο, πάνω στην Εθνική οδό Άρτας – Τρικάλων. Στο σημείο υπάρχει μικρός χώρος parking.


Το πρώτο κομμάτι της διαδρομής - που περνά μπροστά από το εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής και καταλήγει στο εκκλησάκι του Άι Λια – είναι αρκετά ανηφορικό, με έντονη κλήση αλλά δεν θα ανησυχήσει τον αρχάριο πεζοπόρο. Είναι ένα βατό κομμάτι που διασχίζει ένα πυκνό και παρθένο δάσος.


Από το εκκλησάκι του Άι Λια ξεκινά το τμήμα της διαδρομής που χρησιμοποιεί αγροτικούς – δασικούς δρόμους. Στην πορεία που απεικονίζει ο χάρτης θα βρείτε αρκετούς παράδρομους στα αριστερά που αν τους ακολουθήσετε θα σας συντομεύσουν την διαδρομή (για όσους δεν θέλουν να ακολουθήσουν τα 9χλμ. του χάρτη) καθώς όλοι οδηγούν προς το χωριό.


Στην αρχή ο δρόμος είναι ξέφωτο και στη συνέχεια, όπου θα βρείτε και μερικά σπίτια, συναντά πάλι ελατόδασος. Το τμήμα αυτό καταλήγει στην Επαρχιακή οδού Βουργαρελίου – Κυψέλης.

Σε αυτό το σημείο αρχίζει το ασφάλτινο κομμάτι της διαδρομής. Στην πορεία σας θα βρείτε αρχικά την Βρύση του Καπετάνιου, την Δρακότρυπα, το Τουρκόμνημα και τέλος το Ναό του Αγίου Γεωργίου 
 
Το τέταρτο και τελευταίο κομμάτι της διαδρομής περιλαμβάνει μια μικρή βόλτα στα στενά του χωριού – με μια παράκαμψη στην πανέμορφη Πηγή Λεπτοκαρυά – και καταλήγει στην πλατεία

Στο ύψος του Γυμνάσιου – Λυκείου Βουργαρελίου στο δεξί σας χέρι θα βρείτε πινακίδα που θα σας οδηγήσει στη Πηγή Λεπτοκαρυά. Από εκεί κατηφορίζετε στο δρόμο στα δεξιά και φτάνετε μέσα από τα στενά δρομάκια στο κέντρο του χωριού. 

Τη διαδρομή θα τη βρείτε στο http://el.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=2118971 και μπορείτε να την αποθηκεύσετε σε μορφή .gpx για συσκευές GPS ή .kml (Google Earth) για τρισδιάστατη απεικόνιση στο pc σας. 

Σχόλια

  1. Οσοι περπατησουν αυτη την φανταστικη διαδρομη,καλο θα ηταν να χρησιμοποιησετε 2 GPS μη χαθει κανενας Αθηναιος.ΕΛΕΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΘΗΝΑΙΟΥΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Η ΟΜΟΝΟΙΑ ΓΙΑ ΠΕΡΠΑΤΗΜΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης