Τούρκοι κομάντος σκότωσαν τον πειρατή του πλοίου στον Μαρμαρά


Σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια επιχείρησης κομάντος του Ναυτικού και δυνάμεων ασφαλείας της αστυνομίας ο πειρατής που κατέλαβε πλοίο στη θάλασσα του Μαρμαρά στην Τουρκία.


Το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV μετέδωσε, νωρίτερα, εικόνες με τους 19 επιβάτες και το εξαμελές πλήρωμα του «Kartepe» να εγκαταλείπουν το πλοίο και να επιβιβάζονται σε πλοιάρια της ακτοφυλακής.


Το NTV μετέδωσε ότι η επιχείρηση διάσωσης ξεκίνησε όταν ακούστηκε κάτι σαν μικρή έκρηξη στο πλοίο.


Ο πειρατής, ηλικίας 28 με 30 ετών, έφερε εκρηκτικό μηχανισμό και ενήργησε μόνος του, αντίθετα με την εκτίμηση του Τούρκου υπουργού Μεταφορών Μπιναλί Γιλντιρίμ που τη νύχτα είχε κάνει λόγο για τεσσερις με πέντε Κούρδους αντάρτες πάνω στο πλοίο.


Ο δράστης ήταν μέλος του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PKK).


Όλοι οι επιβάτες και το πλήρωμα είναι καλά στην υγεία τους.



Η πειρατεία το πλοίο Kartepe εκδηλώθηκε αργά το απόγευμα της Παρασκευής, ενώ έπλεε μεταξύ Νικομήδειας (Ιζμίτ) και Γκιολτζούκ. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, υπό την απειλή βόμβας, ο δράστης εξουδετέρωσε τον πλοίαρχο και πήρε τα κινητά τηλέφωνα των επιβατών.

Επί τόπου έσπευσαν πλοία της ακτοφυλακής και ελικόπτερο, ενώ, λίγο πριν λήξει η πειρατεία, ακούστηκε κάτι σαν μικρή έκρηξη.

"Ηταν μια καλά οργανωμένη επιχείρηση", είπε ο κυβερνήτης της Κωνσταντινούπολης Χουσεΐν Αβνί Μουτλού, που ανακοίνωσε τον θάνατο του δράστη. 


Όπως είπε, επρόκειτο για άνδρα μεταξύ 28 και 30 ετών και μέλος τρομοκρατικής οργάνωσης, όρος που χρησιμοποιείται από τους Τούρκους αξιωματούχους για τους Κούρδους αυτονομιστές του PKK.

 http://www.madata.gr/
ΤΑ ΝΕΑ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης