Συνεργασία Δημοτικής και Εθνικής Πινακοθήκης


Σύμφωνα με δελτίο τύπου των Φίλων της Δημοτικής Πινακοθήκης Άρτας το οποίο δόθηκε στη δημοσιότητα αναφέρεται ότι: «Η Δημοτική Πινακοθήκη, με τη βοήθεια και τη σημαντική συμβολή των Φίλων της Πινακοθήκης... 


...και με τη συμπαράσταση του Δημάρχου, πέτυχε τη σύναψη συνεργασίας με την Εθνική Πινακοθήκη που κυρίως προβλέπει: 

α΄) τη διοργάνωση ετήσιας έκθεσης από τις συλλογές της Εθνικής Πινακοθήκης στην Άρτα, και β΄) την υποστήριξη της Δημοτικής Πινακοθήκης με τα μέσα και τεχνογνωσία που διαθέτει. 

Η συνεργασία αυτή θα ξεκινήσει με την έκθεση έργων του Ι. Μόραλη προς το τέλος του 2012 (λόγω των εργασιών μεταστέγασης της Εθνικής Πινακοθήκης), τιμώντας έτσι τον μεγάλο αυτό Αρτινό καλλιτέχνη.
 

Πρόκειται για μια ιδιαίτερα σημαντική και τιμητική εξέλιξη στο εικαστικό γίγνεσθαι της περιοχής, που αναμένεται να αναβαθμίσει τη Δημοτική Πινακοθήκη και να τη βοηθήσει καθοριστικά στο έργο της. 

Ιδιαίτερα θα δοθεί η ευκαιρία στους Αρτινούς να απολαμβάνουν αξιόλογα εικαστικά έργα καταξιωμένων καλλιτεχνών από τις πλούσιες συλλογές της Εθνικής Πινακοθήκης.
 

Η συνεργασία προέκυψε με πρωτοβουλία και μετά από σειρά επαφών των Φίλων της Πινακοθήκης με τη κα Μαρίνα Λαμπράκη-Πλάκα, Διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης και μιας τελικής συνάντησης στην οποία παρέστη και ο Δήμαρχος Ι. Παπαλέξης. 

Η συνεργασία επισημοποιήθηκε με σχετική γραπτή επικοινωνία μεταξύ του Δημάρχου και της Εθνικής Πινακοθήκης στις 13/9/2011. Στην επιτυχία της όλης προσπάθειας συνέβαλε και ο Ηπειρώτης γλύπτης Θ. Παπαγιάννης.

Πολλές ευχαριστίες αρμόζουν προς την κα Λαμπράκη-Πλάκα και την Εθνική Πινακοθήκη που αγκάλιασαν θερμά τη Δημοτική Πινακοθήκη Άρτας παρέχοντας πολύτιμη βοήθεια και συμπαράσταση.


Οι Φίλοι της Πινακοθήκης Άρτας είναι ένας εθελοντικός μη κερδοσκοπικός φορέας που αποσκοπεί στην ανάπτυξη της Δημοτικής Πινακοθήκης Άρτας και στην προώθηση των εικαστικών τεχνών στην ευρύτερη περιοχή».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ