Ο Λουκάς έρχεται !


Ο πρώην αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας κ. Λουκάς Παπαδήμος, 64 ετών, είναι το μεγάλο φαβορί, - σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ, να διαδεχθεί τον κ. Γιώργο Παπανδρέου στην πρωθυπουργία.



Οι κ.κ. Ευάγγελος Βενιζέλος και Σταύρος Δήμας, θα αποτελούν – εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, το δίδυμο των αντιπροέδρων.


Who is Who


Ο Λουκάς Παπαδήμος γεννήθηκε στις 11 Οκτωβρίου 1947 στην Αθήνα και αποφοίτησε από το Κολλέγιο Αθηνών. Τη δεκαετία του ’70 αρχικά σπούδασε Φυσική στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης (ΜΙΤ). Στη συνέχεια ολοκλήρωσε μεταπτυχιακές σπουδές στην Ηλεκτρολογική Μηχανική και έκανε διδακτορικό στα οικονομικά.


Το 1980 εργάστηκε ως οικονομικός εμπειρογνώμονας στην Αμερικανική Ομοσπονδιακή Τράπεζα (FED).


Στα μέσα της ίδιας δεκαετίας επέστρεψε στην Ελλάδα αναλαμβάνοντας οικονομικός σύμβουλος της Τράπεζας της Ελλάδας, θέση την οποία διατήρησε από το 1985 έως το1993.

Την ίδια χρονιά διορίζεται υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας και το 1994 διοικητής μέχρι το 2002.


Το ίδιο έτος ανέλαβε αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, θέση από την οποία αποχώρησε το 2010.

Παράλληλα με την επαγγελματική του σταδιοδρομία ακολούθησε ακαδημαϊκή καριέρα. Την περίοδο 1975 - 1984 υπήρξε επίκουρος καθηγητής και στη συνέχεια αναπληρωτής καθηγητής στο Οικονομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Κολούμπια της Νέας Υόρκης.


Το 1988 εξελέγη καθηγητής Οικονομικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, ενώ το 2006 εξελέγη τακτικό μέλος της Ακαδημίας.

Το 2010 τοποθετήθηκε από τον Γιώργο Παπανδρέου άμισθος οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού.


Ανδρέας Μορφόπουλος

http://rodosblog-xrisostomos.blogspot.com/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ