Δρομολογούνται σημαντικά περιβαλλοντικά έργα στην Ήπειρο


Σημαντικά περιβαλλοντικά έργα δρομολογούνται στην Ήπειρο, τονίζεται σε ανακοίνωση της Περιφέρειας η οποία αναφέρει: «Για την περιοχή μας, και μετά τις πρόσφατες συναντήσεις της αρμόδιας Αντιπεριφερειάρχη με την Διαχειριστική αρχή του Προγράμματος  ΕΠΠΕΡΑΑ... 


...υπό τον Καθηγητή κ. Ανδρεαδάκη  Γενικό Γραμματέα του ΥΠΕΚΑ, διαφαίνεται η οριστική δρομολόγηση σημαντικών περιβαλλοντικών έργων της Περιφέρειας Ηπείρου. 

Κατά τις συναντήσεις αποδόθηκαν τα εύσημα στην Περιφερειακή Αρχή για την «Καλή Πρακτική» που υιοθέτησε, υλοποιώντας πρότυπη διαβαθμιδική συνεργασία με όλους τους Δήμους της Περιφέρειας, για το φάκελο της πράξης με τίτλο: «Αποκατάσταση ΧΑΔΑ Ηπείρου».

Ακόμη συζητήθηκαν διεξοδικά θέματα που αφορούν: στο σχεδιασμό του δικτύου των Σταθμών Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (Σ.Μ.Α.) Ηπείρου, στα έργα αναβάθμισης των ΧΥΤΑ Ηπείρου, στο σχεδιασμό και τη χρηματοδότηση της Μονάδα επεξεργασίας Αστικών Στερεών Αποβλήτων (Α.Σ.Α.) Ηπείρου καθώς και στην πορεία αξιολόγησης των προτάσεων φορέων της Περιφέρειας Ηπείρου σχετικές με Εγκαταστάσεις Επεξεργασίας Λυμάτων και Διαχείρισης Αποβλήτων. 


«Η αιρετή Περιφερειακή Αρχή αποσκοπεί να επιλύσει όλα τα προβλήματα της διαχείρισης των σχετικών θεμάτων που κληρονόμησε από το παρελθόν σύννομα, τεχνικά άρτια, κοινωνικά ωφέλιμα και αποκλειστικά προς την κατεύθυνση της εφαρμογής ενός ολοκληρωμένου συστήματος διαχείρισης στερεών αστικών αποβλήτων σε περιφερειακό επίπεδο και τελικά μιας «ΑΞΙΟΒΙΩΤΗΣ» Καθημερινότητας για κάθε Ηπειρώτη. 


Θα επιταχύνει ακόμη περισσότερο κάθε διαδικασία που θα της επιτρέψει να προδιαγράψει, να σχεδιάσει, να προγραμματίσει και να υλοποιήσει κάθε έργο και δράση προφύλαξης, διατήρησης και αναβάθμισης του Ηπειρωτικού Περιβάλλοντος», δήλωσε η Αντιπεριφερειάρχης κ. Τατιάνα Καλογιάννη.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης