ΑΡΤΑ: Έτοιμο για παράδοση το συνεδριακό κέντρο του Επιμελητηρίου


Στο στάδιο της παράδοσης βρίσκεται το συνεδριακό κέντρο, στο κτήριο του Επιμελητηρίου Άρτας, το οποίο ολοκληρώθηκε μετά από πολλές προσπάθειες χρόνων. Η κατασκευή του συνεδριακού κέντρου μαζί με την αίθουσα πολλαπλών χρήσεων κόστισε περίπου 400.000 Ευρώ. 


Είναι χωρητικότητας συνολικά 240 θέσεων και αναπτύσσεται σε τρία επίπεδα (ισόγειο, β’ και γ’ όροφος) που συνδέονται μεταξύ τους οπτικά και ακουστικά με τα πιο σύγχρονα μέσα τεχνολογίας, ενώ διαθέτει μεταφραστικά τμήματα για τρεις ξένες γλώσσες. 

Ο πρόεδρος της απερχόμενης διοίκησης του Επιμελητηρίου Άρτας κ. Ηλίας Κοίλιας θεωρεί ότι πρόκειται για ένα πολύ σπουδαίο έργο το οποίο έχει να προσφέρει γενικότερα στην τοπική κοινωνία, ιδίως όμως στον επιχειρηματικό κόσμο του νομού της Άρτας, αφού θα μπορούν να φιλοξενούνται εκεί συνέδρια, ημερίδες και διάφορες άλλες εκδηλώσεις κοινωνικών, πολιτιστικών, τεχνολογικών και λοιπών θεμάτων. 

Τα εγκαίνια του συνεδριακού κέντρου θα γίνουν παράλληλα με την τελετή παραλαβής και παράδοσης στη νέα διοίκηση του Επιμελητηρίου, η οποία θα προκύψει από τις εκλογές στις 27 και 28 Νοεμβρίου. Ο κ. Κοίλιας ολοκληρώνει σε λίγες μέρες την θητεία του ως πρόεδρος του Επιμελητηρίου Άρτας. Ο ίδιος ανακοίνωσε ότι δεν θα είναι ξανά υποψήφιος, θα παραμείνει όμως ενεργό μέλος. 

Ο κ. Κοίλιας διέψευσε τις φήμες που τον θέλουν να πολιτεύεται λέγοντας: "Δεν είναι στις προθέσεις μου να μπω στην ενεργό πολιτική σκηνή, σ’ οποιαδήποτε βαθμίδα της ή στον πρώτο ή στο δεύτερο ή στον τρίτο βαθμό. 

Έχω ήδη κάνει ό,τι μπορούσα για να προσφέρω στην κοινωνία. Δεν θα μείνω ανενεργός ως μέλος, όμως δεν συμμετέχω σε καμία εκλογική διαδικασία είτε αφορά τον α΄ βαθμό ή τον β’ ή τον γ’, άραγε ούτε Δήμος, ούτε Περιφέρεια, ούτε εθνικές εκλογές". 

Ο κ. Κοίλιας αναφέρθηκε στους σκοπούς και στους στόχους του Επιμελητηρίου ενώ προχώρησε και σε έναν μίνι απολογισμό της θητείας του. Ευχαρίστησε τα μέλη του Δ.Σ. για την προσφορά τους στην εξέλιξη όλων των υποθέσεων και ιδιαίτερα τα στελέχη του Επιμελητηρίου τα οποία όπως είπε, υπερέβαλαν εαυτόν. 

Καημός και πόθος για τη διοίκηση του Επιμελητηρίου παραμένει η ολοκλήρωση του έργου της Βιομηχανικής Περιοχής, που η εξέλιξή του θα πρέπει να είναι κυρίαρχος στόχος της νέας διοίκησης, τόνισε ο κ. Κοίλιας, σημειώνοντας μεταξύ άλλων:

"Το προσπαθήσαμε, το επιδιώξαμε, είμαστε εκείνοι οι οποίοι αν θέλετε το φέραμε πολύ κοντά στους κοινωνικούς εταίρους που ήταν εμπλεκόμενοι, όμως στην ολοκλήρωση αυτού του έργου δεν είναι μόνο το Επιμελητήριο. 

Εμείς δεσμεύσαμε από την Περιφέρεια το ποσό που χρειάζονταν για τις μελετητικές διαδικασίες, ωστόσο όμως δεν κατέστη δυνατό μετά από επικοινωνίες που υπήρχαν, να έχουμε οριοθετήσει την γεωγραφική εκείνη περιοχή στην οποία θα υλοποιηθεί το έργο, το οποίο είναι για μένα και για όλη τη διοίκηση καημός. 

Πιστεύω ότι και η νέα διοίκηση θα πάρει εκείνες τις πρωτοβουλίες και θα κάνει εκείνες τις ενέργειες ώστε να επανέλθει πάλι στο προσκήνιο το έργο και να μπορέσουμε να το υλοποιήσουμε, διότι πραγματικά πιστεύω ότι για την περιοχή μας ότι είναι έργο πνοής". 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης