"Προετοιμαστείτε για εξεγέρσεις λόγω κατάρρευσης του ευρώ"


«Οι βρετανικές πρεσβείες στην ευρωζώνη ειδοποιήθηκαν ώστε να κάνουν σχεδιασμούς για να βοηθήσουν τους Βρετανούς πολίτες μετά την κατάρρευση του ευρώ» αναφέρει σε δημοσίευμά της με τίτλο «Προετοιμαστείτε για εξεγέρσεις μετά την ευρω-κατάρρευση» η Daily Telegraph.


Τονίζοντας ότι η κατάρρευση της ευρωζώνης μοιάζει ολοένα και πιο πιθανό σενάριο, η βρετανική εφημερίδα υπογραμμίζει ότι οι διπλωμάτες της χώρας λαμβάνουν όλα τα μέτρα ώστε να βοηθήσουν τους Βρετανούς που ζουν ή βρίσκονται σε χώρες της ευρωζώνης από τραπεζική κατάρρευση αλλά και εξεγέρσεις.

Επικαλούμενη υπουργό της κυβέρνησης, η Daily Telegraph υποστηρίζει ότι ο ίδιος ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον ανησυχεί για τις επιπτώσεις της κατάρρευσης του ευρώ την οποία θεωρούν βέβαιη στις συζητήσεις τους τα κυβερνητικά στελέχη της Βρετανίας.

Το δημοσίευμα αναφέρεται στα αυξανόμενα επιτόκια δανεισμού των χωών του Νότου, ενώ γίνεται λόγος για μείωση του ΑΕΠ πολλών χωρών-μελών της ευρωζώνης στο μισό και τεράστια αύξηση της ανεργίας στην περίπτωση που καταρρεύσει το ευρώ.

Τέλος, παραθέτει εκτίμησε αναλυτών της βρετανικής τράπεζας UBS οι οποίοι πριν από λίγο καιρό προειδοποίησαν για κοινωνικές αναταραχές λόγω ανεργίας: «Είναι αδύνατο να φανταστεί κανείς σενάριο διάσπασης (σ.σ.: της ευρωζώνης) χωρίς σοβαρές κοινωνικές επιπτώσεις».



Star.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ