Ο Χριστόφιας πήγε στην πλατφόρμα ενώ τον “συνόδευαν” ισραηλινά μαχητικά! ΒΙΝΤΕΟ



Με ελικόπτερο πήγε στον “Όμηρο” ο Χριστοφίας. Πέταξαν και ισραηλινά μαχητικά για να αποτρέψουν τυχόν τουρκικές...παρενοχλήσεις. Φωτογραφίες και βίντεο από την επίσκεψη.



O Πρόεδρος της Κύπρου Δημήτρης Χριστόφιας πήγε χθες στην πλατφόρμα «Όμηρος», όπου διεξάγονται οι ερευνητικές γεωτρήσεις για ανεύρεση υδρογονανθράκων.


Μετά από αρκετό καιρό αναβολής τελικά ο κύπριος πρόεδρος πήγε στην πλατφόρμα σε μια χρονική περίοδο που αρκετοί χαρακτηρίζουν κρίσιμη. 

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες του Sigmalive την ώρα της επίσκεψης ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη πέταξαν διακριτικά σε απόσταση αναπνοής από την πλατφόρμα για να αποτρέψουν οποιαδήποτε τουρκική ενέργεια. Και αυτό είναι άλλη μια απόδειξη της συνεργασίας Κύπρου – Ισραήλ που υπέγραψαν οι δύο χώρες πριν από λίγο καιρό.


REUTERSREUTERS
O Πρόεδρος της δημοκρατίας αποφάσισε να επισκεφθεί την πλατφόρμα για να ενημερωθεί επί τόπου για την πρόοδο των εργασιών, αναφορικά με την ερευνητική γεώτρηση, και ως ένδειξη του γεγονότος ότι η Κυπριακή Δημοκρατία ασκεί πάντα τα κυριαρχικά δικαιώματά της στην Αποκλειστική Οικονομική της Ζώνη, στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου, δήλωσε η Υπουργός Εμπορίου, Πραξούλα Αντωνιάδου.
Όλα πάνε καλά και η διαδικασία είναι υπό έλεγχο. Παρακολουθούμε καθημερινά την πρόοδο των εργασιών και τα πρώτα αποτελέσματα αναφορικά με την πιθανότητα ύπαρξης υδρογονανθράκων στο τεμάχιο 12 αναμένονται στις αρχές με μέσα Δεκεμβρίου, σύμφωνα με την κα Αντωνιάδου.


REUTERSREUTERS
Ο Πρόεδρος Χριστόφιας και η συνοδεία του οδηγήθηκαν στο χώρο συνεδριάσεων της πλατφόρμας, όπου παρακολούθησαν φιλμάκι σε σχέση με τα μέτρα ασφάλειας στο χώρο, για την ασφάλεια των επισκεπτών.
Στη συνέχεια και αφού ο Πρόεδρος Χριστόφιας και τα μέλη της συνοδείας του φόρεσαν προστατευτικό κράνος, ξεναγήθηκαν στο χώρο της πλατφόρμας, με πρώτο σταθμό το αγκυροβόλιο, όπου μηχανισμός με σχοινιά συγκρατούν την πλατφόρμα ρυθμίζοντας την ισορροπία της στη θάλασσα, αλλά και τη μετακίνηση της σε άλλα σημεία, όπου κριθεί αναγκαίο.


REUTERS
REUTERS


Όπως ανέφερε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Διευθυντής Εγκαταστάσεων της πλατφόρμας, αυτός ο σύγχρονος μηχανισμός ελέγχεται από ηλεκτρονικό υπολογιστή και με τη βοήθεια δορυφόρου εντοπίζεται το κατάλληλο σημείο τοποθέτησης της πλατφόρμας.


REUTERS
REUTERS


REUTERS
REUTERS
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην πλατφόρμα, τον Πρόεδρο Χριστόφια ακολουθούσαν σε μικρή απόσταση μέλη των ΜΜΕ που κινηματογραφούσαν την ξενάγηση του στο χώρο. Να σημειώσουμε ότι δεν επιτράπηκε να πάνε στην πλατφόρμα δημοσιογράφοι αλλά μόνο κάμερες τηλεοπτικών συνεργείων και φωτογράφοι.




http://www.newsit.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης