Νομός 'Αρτας: Προορισμός για όλες τις Εποχές (ΒΙΝΤΕΟ)

ΤΖΟΥΜΕΡΚΑ-Κατρράκτης: Φώτο προστατευόμενη


Εσείς τι θα απαντούσατε αν σας ρωτούσαμε τι γνωρίζετε για το Νομό Άρτας; Πιθανολογούμε ότι ακριβώς μας απάντησαν κι όσοι ρωτήσαμε και δεν κατάγονται από κείνα τα μέρη ή δεν τα έχουν επισκεφτεί…! (ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ)



Όλες οι γνώσεις περιορίζονταν στο θρυλικό Γεφύρι της Άρτας, της ομώνυμης πρωτεύουσας του νομού, και -βοηθούντος του δημοτικού τραγουδιού- κάποιοι μας εξιστόρησαν και τις εξαιρετικά δύσκολα και εν τέλει συγκλονιστικές για να μην πούμε ανατριχιαστικές λεπτομέρειες της θεμελίωσης του…


Ουδείς γνώριζε από το τυχαίο δείγμα μας ότι η Άρτα είναι ένας επίγειος παράδεισος ή καλύτερα ένας κρυφός επίγειος Παράδεισος, όπως θα ‘πρεπε να τον αποκαλούμε από δω και πέρα.


Δύο υπέροχα ποτάμια τη διασχίζουν: ο Άραχθος κι ο Λούρος, των οποίων τα δέλτα όταν συναντώνται και χύνονται στον Αμβρακικό Κόλπο, που αποτελεί τα φυσικά νότια σύνορα του Νομού Άρτας, σχηματίζουν ένα μαγευτικό τοπίο, που αποτελείται από μοναδικής ομορφιάς υδροβιότοπους και τις λιμνοθάλασσες της Λογαρούς και της Τσακαλούς,, όπου βρίσκουν καταφύγιο μεταξύ άλλων κύκνοι και φλαμίνγκο.


Τα βόρεια σύνορα του Νομού Άρτας οριοθετούνται από τα Τζουμέρκα, με τα πανέμορφα παραδοσιακά χωριά του, τους καταρράκτες του, τα δάση με τα έλατα και τις τεράστιες φτέρες, ικανά να συγκινήσουν τους τολμηρούς εξερευνητές, που δε θα απογοητευτούν από την ομορφιά που θα συναντήσουν.


Εκτός όμως από πανέμορφα βουνά, κρυστάλλινα ποτάμια και αβαθής παραλίες που μπλέκονται μέσα στους υδροβιότοπους ο Νομός Άρτας καυχιέται και για τους περίφημους πορτοκαλεώνες του, στον κάμπο του Άραχθου, στη δυτική όχθη του ποταμού μετά το θρυλικό Γεφύρι.


Ο Νομός Άρτας είναι ο ένας από τους τέσσερις της Ηπείρου, και ίσως ο πιο «κρυμμένος». Ελάτε να τον ανακαλύψουμε και να τον απολαύσουμε μαζί…


Νομός 'Αρτας Προορισμός για όλες τις Εποχές by taxiditv

 http://www.artainfo.gr/index.html

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης