ΚΥΠΡΟΣ: Περιπολεί στην ΑΟΖ πολεμικό των ΗΠΑ


Ο Υπουργός Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρης Ηλιάδης, είχε ξεναγηθεί στο καταδρομικό, αντιτορπιλικό USS Ramage, του πολεμικού ναυτικού των ΗΠΑ, ενώ αυτό αγκυροβολούσε στο λιμάνι της Λεμεσού.



Περιπολία σε οικόπεδα της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Κυπριακής Δημοκρατίας πραγματοποίησε χθες το καταδρομικό αντιτορπιλικό σκάφος USS Ramage του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού. 

Η περιπολία εντάσσεται στους γεωστρατηγικούς σχεδιασμούς και τις κινήσεις των Ηνωμένων Πολιτειών, σε σχέση με τον φυσικό πλούτο στην Ανατολική Μεσόγειο.


Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η κρατική τηλεόραση, το αμερικανικό καταδρομικό, το οποίο είχε επισκεφθεί την περασμένη Κυριακή ο Υπουργός Άμυνας, Δημήτρης Ηλιάδης, ενώ αυτό αγκυροβολούσε στο λιμάνι της Λεμεσού, απέπλευσε χθες και διενήργησε πολύωρη περιπολία. 

Πέρασε, συγκεκριμένα, από το οικόπεδο 12, όπου συνεχίζεται η ερευνητική γεώτρηση από την εταιρεία Noble Energy, καθώς και από το οικόπεδο 8, στο οποίο εκτιμάται ότι υπάρχουν μεγαλύτερα αποθέματα φυσικού αερίου από ότι στο οικόπεδο 12.


Η τηλεόραση του ΡΙΚ μετέδωσε, επικαλούμενη πληροφορίες από αρμόδιες πηγές, που θέλησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους, ότι στόχος των ενεργειών των αμερικανικών σκαφών στην περιοχή είναι η προστασία των συμφερόντων της αμερικανικής εταιρείας Noble Energy. 

Χθες το σκάφος USSRamage πέρασε και από την περιοχή όπου πραγματοποιεί έρευνες για φυσικό αέριο το Ισραήλ.


Η γεώτρηση της Noble Energy βρίσκεται στο τελευταίο της στάδιο, με το γεωτρύπανο της πλατφόρμας Όμηρος να πλησιάζει τις 3.500 μέτρα κάτω από το βυθό. 

Γίνονται, εξάλλου, νέες διαδικασίες μετρήσεων, με ηχοβολήσεις και ραδιοβολήσεις μέσα από το φρεάτιο, μετά τη σταθεροποίηση και των τελευταίων εκατοντάδων μέτρων της γεώτρησης. 

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, η ολοκλήρωση της γεώτρησης και των δοκιμών απαιτεί τουλάχιστον ακόμα μία εβδομάδα εργασίας.


http://www.ikypros.com/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ