ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ το ΛΑΟ - Φτιάχνουν ΜΑΥΡΟ ΜΕΤΩΠΟ

Του Βασίλη Ζιώβα


Όλα όσα διαδραματίζονται το τελευταίο χρονικό διάστημα, έχουν ΕΝΑ και ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΣΤΟΧΟ: Την εξασφάλιση της κερδοφορίας του μεγάλου κεφαλαίου και στις σημερινές συνθήκες, δηλαδή στην περίοδο της καπιταλιστικής κρίσης. 


Επειδή όμως τα ΑΡΠΑΚΤΙΚΑ της Ευρωπαϊκής Ένωσης ένοιωθαν καυτή την λαϊκή
οργή αλλά και έβλεπαν ότι οι υπηρέτες του ΠΑΣΟΚ κινδύνευαν ανά πάσα στιγμή να καταρρεύσουν έδωσαν την εντολή να σχηματιστεί ένα ΜΑΥΡΟ ΜΕΤΩΠΟ. 

Αμέσως όλα τα τσιράκια, όλοι οι στυλοβάτες του αστικού συστήματος άρχισαν, χωρίς την παραμικρή χρονοτριβή να συσκέπτονται. Αμέσως μοιράζονται οι ρόλοι και η…θεατρική παράσταση αρχίζει. 

Σκηνή πρώτη: Όλα τα κοράκια στο πατάρι. Ευρωπαϊκά, δηλαδή Μέρκελ, Σαρκοζί, Μπαρόζο, Όλι Ρεν… αλλά και Ελληνικά δηλαδή Παπανδρέου, Σαμαράς, Καρατζαφύρερ, Ντόρα και τρέχοντας να προλάβει και ο Κουβέλης. 

Όλα βγάζουν μια κραυγή, ένα ΚΡΑ: Κινδυνεύει η έκτη δόση !!! Κινδυνεύει η πατρίδα μας!!! Κινδυνεύει το Ευρώ!!! Κινδυνεύει η Ευρωζώνη !!! Κινδυνεύουμε να επιστρέψουμε στη δραχμή!!! SOS…ΚΡΑ…SOS…ΚΡΑ…

Όλα τα κοράκια, την ίδια στιγμή που ΚΡΑζουν διότι αγωνιούν να σώσουν την Ελλάδα, δεν μπαίνουν στον κόπο να μας εξηγήσουν για πια Ελλάδα πασχίζουν; Την Ελλάδα των εργαζομένων ή την Ελλάδα των τραπεζιτών, των κεφαλαιοκρατών;

Διότι τους μεν εργαζόμενους έχουν ήδη οδηγήσει στην εξαθλίωση, στους δε τραπεζίτης έχουν ήδη προσφέρει εκατόν τόσα Δις ΕΥΡΩ.

Σκηνή Δεύτερη: Στο…χορό μπαίνουν και τα Μέσα Μαζικής Αποχαύνωσης. Χωρίς τσίπα και αυτά αναλαμβάνουν δράση. Εκεί που « έπαιζαν και ξανάπαιζαν» τη δήλωση της Βάσως Παπανδρέου ότι «ο πρωθυπουργός είναι εκτός τόπου και χρόνου» κι’ εκεί που προσπαθούσαν να μας πείσουν τη μια πόσο κακό μας κάνει το «κούρεμα» του χρέους -ακόμα κι’ αν ήταν 20 % - και την άλλη πόσο καλό μας κάνει το «κούρεμα» κατά 50% άρχισαν το ποίημα για την αναγκαιότητα της Συναίνεσης!!!

Δώστου απ’ ευθείας συνδέσεις, δώστου πολεμικές ιαχές. Δώστου ολονύχτιες έξω από το προεδρικό μέγαρο. Δώστου κινδυνολογίες μέσω ανταποκριτών από Αμέρικα, Γερμανία, Γαλλία…


Σκηνή Τρίτη: Οι διεργασίες για τη δημιουργία του ΜΑΥΡΟΥ αντιλαϊκού ΜΕΤΩΠΟΥ ολοκληρώνονται. Οι συντελεστές της συναίνεσης ετοιμάζονται να πανηγυρίσουν «για τις ιστορικές στιγμές που ζούμε» αλλά ένα βουητό ακούγεται από μακριά. Στα αυτιά όλων ξεκάθαρα πλέον ακούγεται το τραγούδι…Οι αστοί τρομάξανε και κάστρα φτιάξανε… 

Σκηνή Τέταρτη: Στο προσκήνιο ο λαός. Με Ψηλά το Κεφάλι, Υψωμένες τις Γροθιές. Αγανακτισμένος, οργισμένος αλλά ταξικά προσανατολισμένος δηλώνει ΠΑΡΩΝ.

Βροντοφωνάζει και απαιτεί: « Χωρίς εργάτη, γρανάζι δεν γυρνά, εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά» και « Όχι άλλα βάρη στου λαού τις πλάτες, την κρίση να πληρώσουν οι κεφαλαιοκράτες»

Έ τ σ ι   κ ι  α λ λ ι ώ ς   η  γ η   θ α   γ ί ν ε ι  κ ό κ κ ι ν η.

Βασίλης ΖΙΩΒΑΣ

Μέλος του Δ.Σ. Εργαζομένων στο Δήμο Αρταίων
Περιφερειακός Σύμβουλος της « Λαϊκής Συσπείρωσης»

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ