ΑΡΤΑ: Διαπλάτυνση πεζοδρομίων στην Ελ. Βενιζέλου


Συνεχίζεται η υλοποίηση της μελέτης η οποία αναφέρεται σε στοχευμένες παρεμβάσεις στον κυκλοφοριακό ιστό της πόλης. Στο πλαίσιο του έργου «Κυκλοφοριακές παρεμβάσεις και ρυθμίσεις στο Δήμο Αρταίων» εντάσσεται και η διαπλάτυνση των πεζοδρομίων της οδού Ελ. Βενιζέλου... 


...που είναι σε εξέλιξη και θα διευκολύνει κυρίως τη διέλευση των πεζών. Ο Αντιδήμαρχος Αρταίων κ. Φώτιος Φώτης δήλωσε για το θέμα: 

«Πιστεύω πως είναι πάρα πολύ σημαντικό έργο γιατί πρόκειται για την κεντρική είσοδο της πόλης όπου καθημερινά κυκλοφορούν χιλιάδες άτομα και έχει και τις στάσεις των αστικών και υπεραστικών λεωφορείων οπότε ήταν η πιο κεντρική είσοδος της πόλης πιστεύω. Το πεζοδρόμιο ήταν πάρα πολύ μικρό. 

Ο κόσμος όλος κυκλοφορούσε μέσα στο δρόμο με πάρα πολύ μεγάλο κίνδυνο κυρίως για τα παιδιά τα οποία πάρα πολλά σχολικά σταματάνε εκεί πέρα. Έγινε μία πεζοδρόμηση πάρα πολύ μεγάλη, στη συνέχεια θα μπουν κυβόλιθοι και θα υπάρχει και φωτισμός. 

Πιστεύω ότι ήταν από τις πιο σημαντικές παρεμβάσεις που έγιναν γιατί εκεί ήταν απελπιστική η κατάσταση. Το πεζοδρόμιο δεν ήταν πάνω από μισό μέτρο. Τώρα με την παρέμβαση αυτή θα υπάρχει ικανοποιητικό πλάτος. 

Θα χωράει μόνο ένα αυτοκίνητο και δεν θα μπορεί να σταθμεύσει κάποιο όχημα εκεί πέρα, γιατί υπήρχαν και αυτά τα προβλήματα, οπότε ο κόσμος θα μπορέσει να κυκλοφορήσει πιο ανθρώπινα».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης