"Παράθυρο" για εξαιρέσεις ευπαθών ομάδων από το χαράτσι της ΔΕΗ


Η πραγματική αδυναμία αρκετών συμπολιτών μας να πληρώσουν, οδηγεί το υπουργείο Οικονομικών -εκτός από το θέμα των λαθών στους υπολογισμούς - να εξετάσει επίσης το ενδεχόμενο, να μεγαλώσει η λίστα των ευπαθών ομάδων, οι οποίες εξαιρούνται από την καταβολή του.


Σύμφωνα με πληροφορίες, είναι στα σκαριά σχετική υπουργική απόφαση για την απαλλαγή ασθενών, υπερηλίκων και νοικοκυριών που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας.

"Παράθυρο" για εξαιρέσεις ευπαθών κοινωνικών ομάδων:

Η εξαίρεση θα συνδεθεί με εισοδηματικά κριτήρια (δηλαδή το ετήσιο εισόδημα) και την αντικειμενική αξία των ακινήτων που έχουν στην κατοχή τους.

Ανάλογα κριτήρια ισχύουν και για τις ομάδες που ήδη εξαιρούνται (άνεργοι, πολύτεκνοι, ανάπηροι).

Μία ενδεικτική περίπτωση, όπως αναφέρει το Έθνος, για τους ανέργους η απαλλαγή δεν παρέχεται εφόσον το οικογενειακό εισόδημά τους υπερβαίνει τα 12.000 ευρώ. Το όριο αυτό προσαυξάνεται κατά 4.000 ευρώ για κάθε παιδί.

Επίσης, για όλες τις ευπαθείς ομάδες μειωμένοι συντελεστές και απαλλαγές δεν ισχύουν, αν η αξία της ακίνητης περιουσίας του φορολογουμένου υπερβαίνει τα 150.000 ευρώ, η οποία προσαυξάνεται κατά 10.000 ευρώ για κάθε προστατευόμενο τέκνο, ή αν το ιδιοκατοικούμενο ακίνητο έχει τιμή ζώνης πάνω από 3.000 ευρώ ή έχει έκταση πάνω από 120 τ.μ., προσαυξανόμενη κατά 20 τ.μ. για κάθε παιδί μέχρι τα 200 τ.μ.

Star.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης