ΠΡΕΒΕΖΑ: Βράβευση Ηλία & Δημήτρη Γκαρτζονίκα (ΒΙΝΤΕΟ)


Για την συμβολή τους στην ανάδειξη του Λαϊκού Ηπειρώτικου Πολιτισμού


Μια ωραία στιγμή πολιτισμού απετέλεσε η εκδήλωση και τα έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Συρράκο: Πέτρα και Μνήμη και Φως» που πραγματοποιήθηκε στην Πρέβεζα (4/11/2011) από την πολιτιστική κίνηση «Μέθεξις», την οποία αποτελούν οι Δημήτρης Γκαρτζονίκας, Βαγγέλης Γιωτόπουλος, Χρήστος Κατσάνος και Ηλίας Γκαρτζονίκας. (ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ)
 
            


Παράλληλα έκλεισε το δίχρονο «ταξίδι» της. Η έκθεση- πρόταση αφορούσε στην προβολή, με σκοπό την αξιοποίηση, ενός ιστορικού τόπου υπόδειγμα παραδοσιακής αρχιτεκτονικής με πολλές δυνατότητες.
            
Τονίζεται ότι κατόπιν  ομόφωνης απόφασης των μελών της, οι 40 πίνακες θα δωριστούν στο Συρράκο.
            
Πολλοί κάτοικοι της Πρέβεζας, τόπος που ζει και δημιουργεί ένας μεγάλος αριθμός πολιτών  οι οποίοι κατάγονται από το Συρράκο, πριν περιηγηθούν την έκθεση παρακολούθησαν την ομιλία της Ανθής Συγκούνα με θέμα: «Συρρακιώτες της Πρέβεζας», η οποία συνοδεύονταν από παράλληλη προβολή 120 φωτογραφιών των τελευταίων εκατό χρόνων. 
            
Στη συνέχεια ο Κώστας Γεροδήμος ερμήνευσε παραδοσιακά τραγούδια με τη συνοδεία των Βασίλη Μπακαγιάννη, Κώστα Κωσταγιώργου, Γιάννη Διαμάντη και Αντώνη Τζιάσιου.
            
Τέλος παρουσιάστηκε μέρος του ομότιτλου με αυτό της έκθεσης ντοκιμαντέρ των Ηλία και Δημήτρη Γκαρτζονίκα.
Με αφορμή το παραπάνω, ο Αντιπεριφερειάρχης Ηπείρου στον τομέα του Πολιτισμού Παντελής Κολόκας, μετά το χαιρετισμό του απένειμε τιμητική πλακέτα στους δύο Ηπειρώτες για την πολύχρονη αφιλοκερδή και ανιδιοτελή προσφορά τους στην τηλεοπτική καταγραφή στοιχείων του Λαϊκού Πολιτισμού της Ηπείρου. 
            
Επίσης χαιρετισμό απηύθυναν οι συνδιοργανωτές της εκδήλωσης. Από το Δήμο Πρέβεζας ο Δήμαρχος  Χρήστος Μπαϊλης, από το Δήμο Βορείων Τζουμέρκων ο Αντιπρόεδρος Οργανισμού Πολιτισμού  Σπύρος Νταλαούτης και από το Σύνδεσμο Συρρακιωτών Πρέβεζας ο Πρόεδρος Δημήτρης Τσουμελέκας.
            
Επίσης παρευρέθηκαν. Ο Αντιδήμαρχος Πρέβεζας Γ. Φραγγούλης και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Δ. Αυδίκος και Β. Κουτρούμπας, ο Αντιδήμαρχος Βορείων Τζουμέρκων Χ. Σκαμνέλος και η Πρόεδρος του Συνδέσμου Συρρακιωτών Φιλιππιάδας Ε. Ηλιοπούλου.
            
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Σύνδεσμος Συρρακιωτών Πρέβεζας, εκτός άλλων, προσέφερε εδέσματα στους παρευρισκομένους ενώ χορεύτριές του ντυμένες με παραδοσιακές φορεσιές υποδέχτηκαν το κοινό.
            
Η έκθεση θα λειτουργήσει στους χώρους του Πνευματικού Κέντρου Πρέβεζας (παλιά Λαϊκή Αγορά) ως την Κυριακή 13/11/2011.   



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης