«Ενιαία τουριστική Ήπειρος»: Οι 6 άξονες σχεδιασμού


Η «Ενιαία τουριστική Ήπειρος», είναι ο στόχος του στρατηγικού σχεδιασμού της Περιφέρειας, έτσι όπως αυτός αναδείχθηκε και στην πόλη μας στην ευρεία σύσκεψη για θέματα τουρισμού, που πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας, με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη κ. Στράτου Ιωάννου, αρμόδιου για θέματα τουρισμού. 


Στην σύσκεψη συζητήθηκε και η πρόταση για τη δημιουργία ενός φορέα προώθησης του τουρισμού και τοπικών προϊόντων, πρόταση που βρήκε την καθολική αποδοχή όλων των εμπλεκομένων φορέων. 

Έξι είναι οι άξονες του σχεδιασμού με πρώτο την ενιαία και ολοκληρωμένη αντιμετώπιση του τουριστικού προορισμού, δεύτερο την καθιέρωση της Ηπείρου ως προορισμό τεσσάρων εποχών, τρίτο την αναβάθμιση και ανάδειξη του τουριστικού προϊόντος της περιφέρειας, τέταρτο τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών, πέμπτο την προστασία, διαχείριση, διατήρηση φυσικού περιβάλλοντος και έκτο τη δυνατή και στοχευμένη προβολή στην Ελλάδα και το εξωτερικό. 

Στην σύσκεψη παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Πάργας κ.Αθανάσιος Λιόλιος, ο πρόεδρος της τουριστικής επιτροπής Πρέβεζας κος Αναγνώστου, η πρόεδρος της τουριστικής επιτροπής Πάργας κ. Ελένη Κολιοφώτη, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι Πρέβεζας, η προϊσταμένη της ΛΓ’ Εφορείας Αρχαιοτήτων Πρέβεζας – Άρτας κ. Μερκούρη, καθώς και εκπρόσωποι των επιχειρηματικών, αναπτυξιακών και τουριστικών φορέων του νομού. 

Μεταξύ των άλλων, ο Δήμαρχος Πάργας κ. Λιόλιος χαρακτήρισε ως μονόδρομο τη συνεργασία όλων και αναφέρθηκε στα οφέλη που έχει ο τουρισμός για την περιοχή.

Τα θέματα καθημερινότητας και υποδομών έθεσε ως προτεραιότητα ο κ. Χαλκίδης από την Ένωση ξενοδόχων Πρέβεζας, ενώ από τους ξενοδόχους της Πάργας ο κ. Γκογκοζώτος ζήτησε να προχωρήσει άμεσα το θέμα του ενιαίου οργανισμού. 

Ο κ. Ζούλας εκπροσωπώντας τους επιχειρηματίες της Πάργας τόνισε ότι είναι σημαντικό πρώτα από όλα να δούμε το «είμαστε ή τι έχουμε». 

Ο πρόεδρος εστιατόρων Πρέβεζας κ. Σπύρος Κόκκαλης υπογράμμισε ότι οι εποχές που διανύουμε είναι διαφορετικές και ότι θα πρέπει να γίνουν σεμινάρια σε όλους τους επαγγελματίες.

Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης