Δημόσιο & Εφεδρεία: Το απόλυτο αλαλούμ στο παρά 5


Περίπου 30.000 μόνιμοι δημόσιοι υπάλληλοι και υπάλληλοι αορίστου χρόνου θα τεθούν εκτός εργασίας φέτος (δηλαδή μέσα στον επόμενο μήνα!), ενώ μέχρι το 2013 θα έχουν δει την πόρτα εξόδου 150.000 εργαζόμενοι!


Σε τρία στάδια ολοκληρώνεται η εφεδρεία Η εργασιακή εφεδρεία αναμένεται να ολοκληρωθεί

-Η πρώτη φάση θα ολοκληρωθεί στις 28 Νοεμβρίου, όπου θα έχουν τεθεί σε καθεστώς προσυνταξιοδοτικής διαθεσιμότητας οι μόνιμοι υπάλληλοι που είναι 53 ετών και έχουν 33 χρόνια προϋπηρεσίας. 


Επιπλέον, μέχρι τις 30 Νοεμβρίου θα έχουν ολοκληρωθεί οι μετακινήσεις του προσωπικού στους καταργούμενους και συγχωνευόμενους οργανισμούς.

-Η δεύτερη φάση ολοκληρώνεται στα τέλη του έτους, αφού θα πρέπει να τεθούν σε προσυνταξιοδοτική εφεδρεία από την 1/1/2012 οι υπάλληλοι αορίστου χρόνου, οι οποίοι χρειάζονται 2 χρόνια για να συνταξιοδοτηθούν

-Η τρίτη φάση θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2013, μετά την κατάργηση των κενών οργανικών θέσεων και του πλεονάζοντος δυναμικού.

Κατεπείγουσα εγκύκλιος για να εντοπιστούν τα κενά στα υπουργεία

Η εφεδρεία προκαλεί μεγάλα προβλήματα σε αρκετές υπηρεσίες, οι οποίες μένουν χωρίς προσωπικό! Για τον λόγο αυτό επισπεύδονται οι μετατάξεις, ενώ σύμφωνα με το «Έθνος» τις επόμενες ημέρες –πιθανότατα και σήμερα- θα δημοσιοποιηθεί κατεπείγουσα εγκύκλιος που θα ζητά από τις Επιτροπές Αναδιοργάνωσης των Υπηρεσιών να εντοπίσουν τα κενά σε κάθε υπουργείο.

Εφεδρία: Ποιοι Δημόσιοι Υπάλληλοι φεύγουν από Δευτέρα

Star.gr


http://www.madata.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ