Ιράν: Έκρηξη σε αποθήκη πυρομαχικών, τουλάχιστον 36 νεκροί


Η έκρηξη σε αποθήκη πυρομαχικών των Φρουρών της Επανάστασης την 12η Νοεμβρίου σε προάστιο της Τεχεράνης προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον 36 ανθρώπων... 


...σύμφωνα με διάφορους απολογισμούς με ονόματα των θυμάτων, που δημοσιεύτηκαν στον ιρανικό Τύπο και συνέθεσε σήμερα το Γαλλικό Πρακτορείο.

Ο τελευταίος επίσημος απολογισμός της έκρηξης αυτής, που παρουσιάστηκε ως δυστύχημα και στην οποία βρήκε τον θάνατο ένας ανώτερος αξιωματούχος του ιρανικού προγράμματος βαλλιστικών πυραύλων, έκανε λόγο για 17 νεκρούς και 23 σοβαρά τραυματίες.

H έκρηξη, που ήταν εξαιρετικά ισχυρή, σημειώθηκε σε βάση των Φρουρών της Επανάστασης στην Μπιντγκανέχ, στη νοτιοδυτική περιφέρεια της Τεχεράνης, κατά τη διάρκεια μιας «μετακίνησης πυρομαχικών», σύμφωνα με τις Αρχές.

Από την έκρηξη βρήκε τον θάνατο ο στρατηγός Χασάν Μογαντάμ, υπεύθυνος για εξοπλιστικά προγράμματα των Πασνταράν και ιδρυτής του βαλλιστικού πυραυλικού τους προγράμματος.

Παρά το γεγονός ότι ο στρατηγός Μογαντάμ ήταν δυνητικός στόχος των εχθρών του Ιράν, ο στρατηγός Χασάν Φιρουζαμπαντί διέψευσε χθες τις εκτιμήσεις κατά τις οποίες η έκρηξη οφείλεται σε κάποια ενέργεια των μυστικών υπηρεσιών ή των ειδικών δυνάμεων του Ισραήλ ή των Η.Π.Α..

«Η πρόσφατη έκρηξη δεν είχε καμιά σχέση με το Ισραήλ ή την Αμερική» δήλωσε ο στρατηγός Φιρουζαμπαντί, προσθέτοντας πως «το περιστατικό σημειώθηκε κατά τη διάρκεια ενός ερευνητικού προγράμματος, το οποίο θα μπορούσε να δώσει μία γροθιά στους εχθρούς του Ιράν».

Zougla.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης