Τέσσερις στους 10 Έλληνες δε βλέπουν αυτοδυναμία


Η Νέα Δημοκρατία προηγείται του ΠΑΣΟΚ σε ποσοστό 13,5%

 
Πολλά ενδιαφέροντα συμπεράσματα εξάγονται από νέα δημοσκόπηση της VPRC για το περιοδικό «Επίκαιρα», από την οποία προκύπτει ότι η διαφορά ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία αγγίζει τις 13,5 μονάδες.


Με τη μέθοδο της αναγωγής αναποφάσιστων – δηλαδή τι θα ψήφιζαν οι πολίτες που όταν τους δίνεται η δυνατότητα να απαντήσουν δηλώνουν αναποφάσιστοι – η δημοσκόπηση δίνει μόλις 18,5% στο ΠΑΣΟΚ και 32% στη Νέα Δημοκρατία.

Σημειώνεται ότι το 32% δεν είναι αρκετό για να σχηματιστεί αυτοδύναμη κυβέρνηση, ενώ αθροιστικά τα ποσοστά των δύο μεγαλύτερων κομμάτων δεν ξεπερνούν το ιστορικό χαμηλό του 50,5%.

Στη δε αποκαλούμενη «παράσταση νίκης», δηλαδή ποιο κόμμα πιστεύετε ότι θα κερδίσει στις επόμενες εκλογές, το 39,8% απαντά η ΝΔ, σε ποσοστό 39,1% οι πολίτες απαντούν κανένα (εννοώντας ότι δε θα υπάρξει αυτοδύναμη κυβέρνηση), ενώ και πάλι σε ιστορικό χαμηλό βρίσκεται το ΠΑΣΟΚ, καθώς μόνο 2,4% των ψηφοφόρων θεωρεί ότι θα κερδίσει στις επόμενες εκλογές.

Έξι στους δέκα πολίτες δηλώνουν ικανοποιημένοι από την επιλογή Παπαδήμου, το 27% είναι δυσαρεστημένοι, ενώ το 13% δεν απάντησε στην ερώτηση.

Επίσης, το 75% των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας θεωρούν σωστή την απόφαση του Αντώνη Σαμαρά να συμφωνήσει στη δημιουργία κυβέρνησης εθνικής συνεργασίας.






















http://www.newsbeast.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης