Αμβρακικός-Ρεπορτάζ ΣΚΑΙ για το κυνήγι (ΒΙΝΤΕΟ)

Εκτενές ρεπορτάζ είχε χθες Δευτέρα 19-9-2011, ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΙ για το κυνήγι στην περιοχή του Αμβρακικού Κόλπου και ιδιαίτερα στην Άρτα. 


Το κανάλι αναφέρθηκε στην απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου - Δυτ. Μακεδονίας να επιτρέψει το κυνήγι και απειλούμενων άγριων πουλιών στον Αμβρακικό Κόλπο, σε αντίθεση με τις αποφάσεις του αρμόδιου Υπουργείου.

Στο ρεπορτάζ υπήρχε η άποψη της κ. Γεωργακοπούλου - Μπάστα και εκπροσώπων αρμόδιων Φορέων, όπου αναδείχθηκε η σύγκρουση αρμοδιοτήτων μεταξύ Κεντρικής και Αποκεντρωμένης Διοίκησης, χωρίς όμως να υπάρχει η γνώμη της εν δυνάμει αρμόδιας υπηρεσίας για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος του Αμβρακικού Κόλπου, της αιρετής Περιφέρειας Ηπείρου και της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας ειδικότερα.

Οι στρεβλώσεις του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ κοστίζουν ακριβά στον φυσικό πλούτο της Άρτας και του Αμβρακικού Κόλπου.

Την ώρα που η Περιφέρεια Ηπείρου και η Περιφερειακή Ενότητα Άρτας (μέσω των δράσεων τουριστικής προβολής που έχει προγραμματίσει, (όπως η επίσκεψη του αγγλικού δορυφορικού καναλιού), προσπαθούν να προωθήσουν την πολιτιστική κληρονομιά και τον φυσικό πλούτο της περιοχής μας, το αρμόδιο Υπουργείο και η Αποκεντρωμένη Διοίκηση ερίζουν για τις αρμοδιότητες.

Ελπίζουμε ο Αμβρακικός Κόλπος να μην υπάρξει ένα ακόμα θύμα της κυβερνητικής ασυνεννοησίας.



http://www.monoplio.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης