ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Μεγάλη φωτιά. Κινδυνεύει το Πανεπιστήμιο

Σε εξέλιξη βρίσκεται τώρα πυρκαγιά στο Ασβεστοχώρι του Δήμου Ιωαννίνων.Επί τόπου επιχειρούν, 22 πυροσβέστες με εννέα οχήματα και 16 άτομα πεζοπόρο τμήμα, ενώ από αέρα επιχειρούν τρία καναντέρ. 


Με καθυστέρηση μιας ώρας ήρθαν τα πυροσβεστικά αεροσκάφη στα Γιάννενα,με αποτέλεσμα,η πυρκαγιά στο Ασβεστοχώρι να εξαπλωθεί γρήγορα.Να θυμίσουμε πως στο αεροδρόμιο των Ιωαννίνων φέτος,δεν υπάρχει ούτε ένα πυροσβεστικό ελικόπτερο!Είναι χαρακτηριστικό ότι η οσμή της φωτιάς έχει έρθει και σε σημεία της πόλης των Ιωαννίνων!

Αυτή την ώρα,ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής,προσπαθούν να εμποδίσουν την εξάπλωση της πυρκαγιάς προς το Νεοχωρόπουλο και την χωματερή της Δουρούτης.Σε πλήρη κινητοποίηση βρίσκεται ο μηχανισμός του Δήμου Ιωαννιτών και σε ετοιμότητα όλοι οι εργαζόμενοι της καθαριότητας, με στόχο να μην εισέλθει η φωτιά στο χώρο της χωματερής της Δουρούτης. 

Η φωτιά ξέσπασε πιθανότατα από ανεγκέφαλο που έκαψε ξερά χόρτα και του ξέφυγε ο έλεγχος. Ξεκίνησε σε τοποθεσία ανάμεσα στην Κοσμηρά και το Ασβεστοχώρι. 

Οι δυνατοί άνεμοι δυσκολεύουν το έργο της κατάσβεσης.Τώρα κινείται με κατεύθυνση προς τη χωματερή της Δουρούτης. Την κατάσβεση συντονίζει προσωπικά ο διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηπείρου, Αρχιπύραρχος Σταυρόπουλος Χρήστος.  


Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής στο Νεοχωρόπουλο,προκειμένου να μην φτάσει η πυρκαγιά στα σπίτια του χωριού!Πριν από λίγα λεπτά,οι άνδρες της Πυροσβεστικής,αλλά και οι πιλότοι των αεροσκαφών,κατάφεραν με υπεράνθρωπες προσπάθειες να γλυτώσουν τρια σπίτια,τα οποία "έγλυφαν" οι φλόγες!
http://epirusgate.blogspot.com/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης