«Ολοι μαζί οι Ελληνες θα τα καταφέρουμε»

του Κώστα Μπουρούση


Σάββατο μεσημέρι, λίγες μόνο ώρες πριν από την τελετή έναρξης των Special Olympics. Η Μαρία Μενούνος παρά το φορτωμένο της πρόγραμμα λέει σε στενό της συνεργάτη: «Θέλω να κατέβω στο Σύνταγμα». 


Φοράει τα σανδάλια της, το γνωστό φωτογενές της χαμόγελο, παίρνει την κάμερά της και ξεκινά για το καθιερωμένο ραντεβού των Αγανακτισμένων. Ο μεσημεριανός αττικός ήλιος λούζει την ελληνοπρεπή κατατομή του προσώπου της, ενώ το αεράκι που φυσά στη Βασιλίσσης Σοφίας της ανεμίζει ανάλαφρα τις μπούκλες των μαλλιών της.

«Ηθελα να κατέβω στην πλατεία», θα μου πει. «Ηθελα να μάθω τι πραγματικά συμ-βαίνει. Ξέρεις, στις ΗΠΑ προβάλλονται πολύ συγκεκριμένες εικόνες από την Ελλά-δα και θεώρησα πως έπρεπε να δω αν τελικά όλο αυτό είναι αληθινό». Ως έμπειρη ρεπόρτερ κατέγραψε στην κάμερά της όλο το «οδοιπορικό» της στο εμπόλεμο -κατά τα αμερικανικά media- κέντρο της πόλης.


Μόνο που δεν βρήκε εκείνο που περίμενε. «Η διαδήλωση ήταν ειρηνική, όλα ήταν ήρεμα, τα πράγματα έδειχναν να κυλούν κανονικά. Μόλις επιστρέψαμε στο ξενοδοχείο, το πρώτο πράγμα που έκανα ήταν να στείλω τα πλάνα από την Αθήνα στο κανάλι μου, το NBC».


Διαβάστε όλο το ρεπορτάζ στο People


http://www.protothema.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης